/ -
18/12/2023 u 13:13 h
N,S.-M.L.V.N,S.-M.L.V.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Završena rekonstrukcija Ulice Vlada Martinovića: Kaldrmisano 460 metara

Za radove, koje je izvela firma Indel inženjering, potrošen je 638.841 eur

Završena je rekonstrukcija Ulice Vlada Martinovića na Draču. Saobraćajnica je, kako je saopštio Dragan Senić, v.d. izvršnog direktora Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice, rekonstruisana u dužini od 460 metara od Ulice Oktobarske revolucije do Bulevara Pete proleterske.

–Izvedeni trotoari su promjenjive širine, najvećim dijelom sa jedne strane ulice. Na kolovozu je umjesto asfalta ugrađen zastor od kamene kocke, a na trotoaru su ugrađeni kameni obluci u cementnom malteru. Ivičnjaci su betonski. Na diejlu ulice, od Ulice Slobodana Škerovića do Bulevara Pete proleterske, trotoar je na zahtjev mještana, urađen od betona. Od prateće infrastrukture uradđeni su atmosferska kanalizacija, vodovod, tk kanalizacija i javna rasvjeta –rekao je Senić. 

On je dodao da je za radove, koje je izvela firma Indel inženjering, potrošen 638.841 eur.   

Obnovljenom saobraćajnicom prošetali su i Jelena Borovinić Bojović, predsjednica Skupštine Glavnog grada, i Luka Rakčević, zamjenik gradonačelnice. 

Borovinić Bojović je navela da je saobraćajnica rekonstruisana u dužini od 460 metara, a širine tri metra.

– Ulica je sa kaldrmom, oblutkom i asfaltom, zavisno od želje žitelja ulice. Možemo da posvjedočimo i mi lično poboljšanju kvaliteta života građana i građanki koji žive u ovoj ulici i koji će od danas ubuduće mnogo jednostavnije dolaziti do kuća. Osobito mislim na stariju populaciju, za koje je posebno bilo problematično dolaziti svaki dan kući u onakvim uslovima. Još jedan od naših ciljeva danas je ostvaren – rekla je Borovinić Bojović.   

Zamjenik gradonačelnice Luka Rakčević je naveo da se nastavlaju intezivne aktivnosti gradskih preduzeća i službi.   

–Otvorena je Ulica Vlada Martinovića i vrlo brzo se kreće sa radovima i u Ulici Đečevića u neposrednoj blizini. Odmah nakon 19. decembra ili Nove godine počinjemo radove u Ulici Špira Mugoše, koja će takođe, biti popločana. Sa Upravom za kapitalne investicije i Ministarstvom kulture vrlo brzo raspisujemo tender za rekonstrukciju Jusovače, Agencija zajedno sa drugim preduzećima priprema raspisivanje tendera glavnog projekta za Trg golootočkih žrtava. Vjerujem da će naredna godina biti udarnička – naveo je Rakčević. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 15:12