Нови садржаји на преко 4.000 квадрата / Архива Дана
02/05/2022 u 07:40 h
Danijela LjucovićDanijela Ljucović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Завршена спортско-рекреативна зона у Зеленици: За нове садржаје потрошили 203.000 еура

Темељено смо реконструисали спортски полигон и рачунам да више хиљада житеља Зеленике ужива у спорту и рекреацији, казао је градоначелник Вуковић

Завршена је спортско-рекреативна зона у насељу Зеленика. На површини од 4.700 квадрата, како је саопштио Иван Вуковић, градоначелник, уређена је зелена површина са дјечијим игралиштем и теретаном.

– Уочи краја прошле године са сарадницима сам обишао Зеленику и обећао суграђанима да ћемо током прве половине ове године добити уређену зелену површину са садржајима који су претходно недостајали. Испред рокова које смо себи зацртали предајемо на употребу украс овог дијела града. Темељено смо реконструисали спортски полигон и рачунам да више хиљада житеља Зеленике ужива у спорту и рекреацији. Ово нам пуно значи јер је игралиште које смо изградили 44. које предајемо на употребу. Посебно нам значи јер су људи дуго чекали. Врло сам срећан и захвалан људима из система Града који су били ангажовани на овом послу – саопштио је Вуковић.

Обрадовали и малишане Лепе Кате

Ново игралиште добили су становници Лепе Кате. На површини од око 850 квадрата, како је саопштила Даца Поповић, директорица Зеленила, постављене су четири справе на безбједној подлози од тартана.

–Уграђен је парковски мобилиjар и нова расвjета. Посадили смо и 15 одраслих садница, формирали травњак и уградили систем за наводњавање – навела jе Поповић.

Она се захвалила друштвено-одговорним компаниjама коjе су донирале 10.000 еура за уређење овог простора. Укупна вриjедност проjекта износи 30.000 еура.

Један од представника станара зграде Лепа Ката и покретач иницијативе Зоран Ушћумлић поручио је да су задовољни проjектом.

За ове радове, како је навео Вуковић, потрошено је 203.000 еура.

– Упоредо са завршетком изградње ове спортско-рекреативне зове, на захтјев суграђана, темељно смо санирали Језерску улицу и за то потрошили 27.000 еура – навео је Вуковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 22:55