/ -
01/06/2022 u 16:32 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Завршени радови на Старом аеродрому: За улицу и паркинг 110.000

Ако Влада покаже добру вољу, Змај Јовина улица може бти завршен у наредних два до три мјесеца, поручио је Иван Вуковић, градоначелник Подгорице

Завршена је изградња нове саобраћајнице и паркинг мјеста у близини Змај Јовине улице. Вриједност ове инвестиције, како је саопштио Иван Вуковић, градоначелник Подгорице, је 110.000 еура. Вуковић је најавио да ће Водовод и канализациjа ускоро почети изградњу атмосферске канализациjе у седам бочних улица у односу на будућу Змаj Jовину улицу. Он је подсјетио да jе обавеза финансирања проjекта изградње Змаj Jовине улице на страни Владе, а да су све обавезе Главног града на вриjеме завршене.

– Главни град jе припремио проjектну документациjу и на таj начин испунио своjу обавезу. Без обзира на то, због значаjа овог проjекта не можемо бити индиферентни. Jа сам и са претходном Владом покушавао у више наврата да ступим у контакт, да им сугеришем како да затворе финансиjску конструкциjу, односно да преусмjере одређена финансиjска средства коjа су предвиђена за реализациjу других проjеката у главном граду – рекао је Вуковић.

Он је додао да ће за 20 дана Змај Јовина улица бити спремна за асфалтирање.

– Ако Влада покаже добру вољу, а jа сам умjерени оптимиста, оваj булевар можемо имати потпуно завршен у наредна два, три мjесеца. То подразумиjева да се наjприjе плати оно што jе извођач радио у претходном периоду, а што ниjе плаћено. Дакле, извођачу се дугуjе отприлике неких 150.000 еура за претходно изведене радове, коjи jе и преко тога изводио радове у вриjедности од 150.000 еура, како радови не би стали, на чему сам захвалан компаниjи Градња промет. Осим тога, потребно нам jе неких 350.000 еура да се заврше асфалтерски радови", казао jе Вуковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 00:49