/ -
23/03/2022 u 13:10 h
Н.С.Н.С.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Завршетак прве фазе гробља на Ћемовском пољу до краја августа

За изградњу прве фазе пројекта, Главни град и Погребне услуге потрошиће готово три и по милиона еура

Прва фаза новог гробља на Ћемовском пољу биће завршена до половине године, саопштио је Иван Вуковић, градоначеник. Изградњом овог објекта, како је навео Вуковић, рjешава се важан проблем за више од 200.000 становника Подгорице, за наредних 50 година.

– Радови теку у складу са планираном динамиком и до краjа августа или почетка септембра ће бити завршена прва фаза у вриjедности од готово 1.700.000 еура, а коjа укључуjе одређени броj гробница, два трга, велики паркинг простор и друге садржаjе неопходне за функционисање jедног тако сложеног система. Упоредо са тим, у току је изградња приступне саобраћаjнице у дужини од 1.100 метара. Први дио посла смо привели краjу, остало jе jош асфалтирање, а расписан jе и тендер за изградњу наставка те саобраћаjнице. Понуде се отвараjу 28. марта и надам се да ћемо за два мjесеца добити извођача и моћи да наставимо изградњу ове важне саобраћаjнице – рекао је Вуковић.

За изградњу прве фазе пројекта, Главни град и Погребне услуге потрошиће готово три и по милиона еура.

Директор предузећа Погребне услуге Срђан Миљанић саопштио jе да прва фаза изградње новог гробља подразумиjева изградњу диjела паркинг простора, приступни трг, комерциjално-економски блок, комеморативни трг и пет од десет капела, као и jедан дио гробница.

– Желим да истакнем да ће се у комерциjално-економском блоку наћи простор за цвjећаре, продавницу погребне опреме, канцелариjски простор за запослене. Риjеч jе о проjекту коjи jе од изузетног значаjа како за Главни град, тако и за предузеће. Морамо бити поносни на нешто што смо у току прошле године, коjа jе била изузетно сложена, радили и припремали, и ове године кренули са реализациjом jедног оваквог проjекта. Вриjеме израде проjекта jе шест мjесеци, па се надамо да ће већ у љетњем периоду бити завршена прва фаза. Због величине новог гробља, коjе ће се простирати на 296.000 квадрата - што значи да ће ово гробље бити три пута веће него што jе териториjа гробља Чепурци, оно ће се градити фазно и надам се да ћемо током сљедеће године радити проjекат и за крематориjум – казао jе Миљанић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 12:40