Грађани се нелегално прикључују на мрежу / Архива
05/06/2022 u 07:00 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Због крађе воде, предузеће Водовод и канализација написало 20 кривичних пријава

Највише нелегалних прикључака пронашли смо на Конику, Марези и у Загоричу, поручују из предузећа Водовод и канализација

Предузеће Водовод и канализација од почетка године поднијело је 20 кривичних пријава против грађана који су се нелегално прикључили на водоводну мрежу. Највише нелегалних прикључака, како су саопштили из предузећа којим руководи Филип Макрид, пронашли су на Конику, Марези и у Загоричу.

– Наjвећи проблем нам представља немогућност приступа мрежи, jер већи дио ње пролази кроз приватна имања. Једино рјешење против нелегалних прикључака је измjештање цjевовода на jавну површину, што jе дуготраjан процес коjи захтиjева значаjна финансиjска улагања – наводе из Водовода.

Велике температуре су увелико кренуле, а из овог предузећа наводе да се тренутно не планирају рестрикције воде.

– Усљед високих температура током љетњих мjесеци у Подгорици, потрошња воде се значаjно повећава. Водоснабдиjевање jе стабилно и тренутно се не планираjу рестрикциjе воде. У складу са планираним активностима, током љетњих мjесеци се испумпава већа количина воде из система како би се обезбиjедило уредно водоснабдиjевање потрошача. Планирано jе и да у току љетње сезоне, тачниjе током jула буде реализован бунар Б6 у Загоричу што ће додатно побољшати водоснабдиjевање сjеверног диjела главног града, односно наjугрожениjих насеља Дољани, Стара Златица и Муртовина – кажу из Водовода.

Све јавне чесме у функцији

На тероторији града постоје 42 јавне чесме и све су у функцији, тврде из Водовода.

– Иако се често суочавамо са приjавама дежурноj служби усљед неодговрног понашања одређене групе грађана, све јавне чесме су у функцији. Трудимо се да прва слободна екипа изађе на терен отклони квар, како би грађани могли увиjек да се освjеже, а нарочито у љетњим данима коjи предстоjе – поручују из Водовода.

Из предузећа апелују на грађане да смање употребу воде за пиће у сврху заливања башта, травњака и пуњења базена, нарочито у приградским насељима како би избjегли пад притиска у систему.

– Друштво ће свакако повећати надзор над ненамjенском потрошњом и неодговорним поjединцима у сарадњи са органима Главног града и Комуналном полициjом – наводе из Водовода.

Из предузећа поручују да су се спремили за љето.

– Ремонти пумпних станица су урађени на вриjеме у складу са техничком процедуром, при чему jе замиjењено и набављено више од десет електро-мотора и пумпних агрегата у складу са потребема. У току jе и набавка пумпи мањег капацитета за препумпне системе на већим котама. На оваj начин наше предузеће спремно улази у љетњу сезону – поручују из предузећа.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 23:48