/ -архова
24/06/2022 u 15:03 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Збор грађана Зете 17. јула

Око овог питања треба да се уједине сви грађани Зете без обзира на политичку припадност, јер будућност будуће општине зависи од нашег јединства и спремности да се изборимо за наша права и слободу коју нам Устав гарантује, саоптавају из Одбора "За спас Зете"

Збор грађана Зете који ће се изјаснити према предложеним измјенама и допунама Закона о територијалној организацији који ни у једном сегменту не одговара интересима будуће општине и њених грађана одржаће се 17. јула. То је договорено на првој сједници Одбора "За спас Зете".

– Донесена је одлука да се интензивирају активности у правцу разговора са свим политичким субјектима, НВО сектором, појединцима са подручја Зете како би координираним активностима заштитили виталне природне и привредне потенцијале Зете. Око овог питања треба да се уједине сви грађани Зете без обзира на политичку припадност, јер будућност будуће општине зависи од нашег јединства и спремности да се изборимо за наша права и слободу коју нам Устав гарантује. Након одржаног општенародног збора представници Одбора "За спас Зете" са закључцима ће упознати премијера Дритана Абазовића, посланичке клубове у Скупштини Црне Горе, руководство ГО Голубовци и Главног града, и јасно поручити да су спремни да се свим институционалним и ванинституционалним механизмима супроставе наумима да подручје Зете територијално и инстутуционално буде осакаћено без могућности за одрживост и развој – саопштили су из Одбора "За спас Зете".

Одбор чине представници свих МЗ у Зети Љиљана Марковић, Слободан Терзић, Слободан Маркуш, Драги Ражнатовић, Миливоје Мараш, Саша Мараш, Ранко Којичић, Жељко Мирановић, Веско Пеличић, Живко Поповић, др Андрија Микулић, Момчило Поповић, Бато Пеличић, Перица Рајовић, Нешо Оташевић, Милорад Мића Алигрудић, Немања Поповић, Игор Пренкић, Срђан Раичевић, Небојша Никчевић, Љубиша Анђушић, Добросав Вучковић, Бојан Ивановић, Зоран Ајковић, Горан Кнежевић, Александар Челебић, Горан Поповић, Драшко Бољевић, Веско Рашовић, Радуле Ракоњац, Драго Терзић, Слобо Терзић, Брано Терзић, Немања Мараш, Борис Ћетковић, Бато Бећировић и Милош Башановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 09:32