Aleksandar Zeković  / -SRDJAN BOLJEVIC
17/06/2024 u 15:33 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Zeković: Ne bih rekao da možemo govoriti o gubitku povjerenja šire zajednice u gradonačelnicu

Preuzeo sam od kolega od opozicije taj materijal i planiram da ga tokom noći, uz niže spoljašnje temperature, pažljivo (pro)čitam i razmotrim, rekao je Aleksandar Zeković, odbornik GI 21. maj

Inicijative za razrješenje gradonačelnice i za skraćenje mandata gradske skupštine još uvijek nijesu u skupštinskoj proceduri i mislim da je politički i profesionalno korektno, zbog građana Podgorice, da se te činjenice istaknu,saopštio je Aleksandar Zeković, odbornik Građanske inicijative 21. maj. On je naveo da je materijal o tome dostavljen jednom broju odbornika i odbornica na razmišljanje i eventualni potpis. 

SD, SDP i LP predali inicijativu za razrješenje gradonačelnice

– Te radnje još uvijek ne predstavljaju zvaničnu i važeću skupštinsku inicijativu. Preuzeo sam od kolega od opozicije taj materijal i planiram da ga tokom noći, uz niže spoljašnje temperature, pažljivo (pro)čitam i razmotrim. Ne bih rekao da povodom ukupnih dešavanja u Glavnom gradu možemo govoriti o gubitku povjerenja šire zajednice u gradonačelnicu Oliveru Injac koliko su zapravo posrijedi posljedice višedecenijskog patritokratskog vladanja, koji nakon silaska sa vlasti Demokratske partije socijalista i njenih partnera ne samo da nije demontiran, nego se želi unaprijediti i usavršiti. Svjedočimo nadmoći političkih partija po svim pitanjima našeg života. Samo je na građanima da konačno pruže otpor tome i okrenu leđa podmetanjima i manipulacijama političkih partija– navodi Zeković. 

Rad svakog gradonačenika je kancelarskog tipa a patritokratija koja ne samo da opstaje nego se i raspojasala u Crnoj Gori sužava manevarski prostor za rad i odgovornost gradonačelnika, pa tako i Olivere Injac, navodi Zeković.

–Članove Građanske inicijative "21. maj" više bi obradovale inicijative o ukidanju političkih partija ili bar promjeni njihovih nevjerodostojnih naziva to jeste imena – rekao je Zeković. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

20. jul 2024 22:36