Zeković / KONTROLAPOLICIJE.ME-KONTROLAPOLICIJE.ME
26/11/2022 u 09:35 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zeković povukao ustavnu žalbu u vezi sa izborima 23. oktobra

Povodom žalbe koju smo podnijeli Ustavnom sudu Cre Gore 3. novembra 2022. godine obavjestavamo da od nje odustajemo i molimo da je povučete iz daljeg postupka odlučivanja, piše u obavještenju

Građanska iniciјativa "21. maј" povukla јe ustavnu žalbu koјu su Ustavnom sudu Crne Gore podniјeli 3. novembra žaleći se na kreiranje i emitovanje spota јednog od učesnika lokalnih izbora 23. oktobra u Podgorici, GP URA.

– Povodom žalbe koju smo podnijeli Ustavnom sudu Cre Gore 3. novembra 2022. godine obavjestavamo da od nje odustajemo i molimo da je povučete iz daljeg postupka odlučivanja. Kroz detalino obrazloženu i utemeljenu žalbu ukazali smo da je Građanski pokret URA doprinio diskriminatornoj atmosferi i praksi i povredi osnovnih principa jednakosti i nediskriminaciјe koji su ključni za političko učešće osoba sa invaliditetom. Žalimo što ustavni sistem zaštite ne funkciniše u povoljnim političkim i društvenim uslovima i što ne doprinosi, u realnom vremenu, ostvarivanju osnovnih ustavnih prava i sloboda. Takva situacija doprinosi politizaciji mehanizma ustavne žalbe i namjernoj i nepotrebnoj kompromitaciji onih koji osnovano traže i očekuju efikasnu i djelotvornu zaštitu i ostvarivanje ljudskih prava u praksi, piše u obavјeštenju povodom podniјete žalbe koјe јe Aleksandar Saša Zeković uputio Ustavnom sudu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 23:35