/ Радницима Зеленила припашће девет станова - Фото: Зеленило
27/05/2021 u 08:30 h
Н.С.-А.Д.Н.С.-А.Д.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Зеленило подијелило станове, а Правилник на суду

Зеленило утврдило ранг-листу добитника стамбених јединица, иако Уставни суд није донио одлуку о законитости Правилника за рјешавање стамбених потреба

Предузеће Зеленило објавило је ранг-листу добитника станова по повољним условима иако Уставни суд још није одлучио по жалби коју су 10. новембра прошле године поднијели представници извршног одбора синдиката тражећи да се правилник о рjешавању стамбених потреба оспори јер је, како тврде, дискриминаторски. Овом предузећу у намјенској стамбеној згради на Булевару војводе Станка Радоњића припашће девет станова.

Колико је запослених ријешило стамбено питање по конкурсу и ко су добитници, колико њих је остало испод црте и колико је пристигло жалби на ранг-листу, питали смо предузеће Зеленило.

– С обзиром да су жалбени рокови у току и да самим тим и ранг-листа jош увиjек ниjе извршна, до завршетка овог поступка не можемо вам доставити тражене податке – саопштили су из Зеленила.

Према поузданим информацијама на ранг- листи добитника станова су Немања Ђуровић, предсједник Синдиката Зеленила, Вуко Поповић, Сања Симоновић, Предраг Милачић, Зорица Томашевић, Зоран Чуљковић, Нела Павићевић, Јелена Јестровић и Џеват Аговић. Испод црте су Милица Вукчевић, Дарко Вукадиновић, Едис Зверотић и Небојша Пренкочевић.

У жалби коју су Уставном суду, подниjели Дарко Вукадиновић и Зоран Николић, из извршног одбора синдиката предузећ наведена су три разлога на основу коjих они оспораваjу правилник.

– Према правилнику одређена су три бода по члану домаћинства, а таj броj треба повећати. Подносиоци жалбе сматраjу да jе коефициjент од четири бода (значаj послова) коjи jе предвиђен чланом 19 жалбеног правилника дискриминаторски jер нико од радника са средњом школом не може постићи-достићи таj коефициjент. Чланом 17 правилника врши се дискриминациjа jер се фаворизуjе значаj послова код службеника и ако имаjу исте године стажа као радник коjи такође има средњу стручну спрему али коjи ниjе распоређен сходно тоj стручноj спреми – навели су у жалби коју су 10. новембра суду предали Вукадиновић и Николић.

Вукадиновић и Николић су тада указали да одбор директора предузећа ниjе своjевољно узео у разматрање њихове примjедбе на правилник о додjељивању станова и кредита.

Њихове тврдње тада оспорили су из предузећа Зеленила поручујући да jе правилник прошао све неопходне процедуре коjе су претходиле његовом усваjању.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 23:53