Складиште у Дому здравља / -ДФ Зета
15/11/2022 u 17:01 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

DF Zete ukazuјe da hitna medicinska pomoć ne radi u punom kapacitetu

Smatramo da direktor pod hitno treba biti smijenjen i da treba ispitati i osnove sumnje zloupotrebe položaja, samovlašća i ugrožavanja javnog zdravlja, kažu iz DF-a.

U Zeti opet ne funkcioniše podstanica Hitne medicinske pomoći u punom kapacitetu, već se u njoj nalaze samo ekipe za hitni transport, odnosno vozač i tehničar, saopštili su iz DF-a Zeta.

– Ovo više ne može biti podstanica, budući da Opština Zeta i formalno pravno već četvrti mjesec postoji kao Opština, a da direktor ove institucije ne radi na formiranju punkta HMZ u onom kapacitetu, već unazađuje i postojeće. Direktor navodno kao razlog za to navodi nedostatak ljekara, ali izgleda da se to odnosi samo na Zetu, a da ih u Podgorici i Tuzima ima dovoljno, što nam predstavlja zadovoljstvo, da bar naše komšije imaju odgovarajuću zdravstvenu njegu. Smatramo da direktor pod hitno treba biti smijenjen i da treba ispitati i osnove sumnje zloupotrebe položaja, samovlašća i ugrožavanja javnog zdravlja – kažu iz DF-a.

Oni navode da i nadležno ministarstvo ima odgovornost da djeluje i spriječi ovakvo neodgovorno ponašanje prema građanima Zete

– Dјelovanje ministarstva treba pokazati i u slučaju funkcionisanja Doma zdravlja na Anovima, koji i dalje, i pored obećanja direktora koje je dao u aprilu nakon protesta građana, da će dobiti pedijatra u drugoj smjeni, češće funkcionisanje ginekološko- akušerske ambulante i da Dom zdravlja u Zeti, neće služiti kao privremeni magacin rashodovanih sredstava, i da će biti uloženo u urednost i funkcionalnost objekta – navode iz DF-a Zeta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 09:04