Живе ограде заклањају видик возачима / -Д.Љ.
08/05/2022 u 06:42 h
Danijela LjucovićDanijela Ljucović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Живе ограде ометају саобраћај у Толошима

Треба поставити „лежеће полицајце” на почетку Тиватске и Улице Милана Раичковића, као и у Улици Бошка Бухе у близини раскрснице, наводи Ристо Раичевић

Раскрсница Улице Бошка Бухе са Тиватском и Улицом Милана Раичковића у Толошима ствара велике проблеме мјештанима. Веома прометна, непрегледна, а када се томе дода брза вожња и чести удеси представља опасност како за пјешаке тако и возаче. Мјештани кажу да је раскрсница веома непрегледна и небезбједна јер живе ограде заклањају видик. Саобраћајних знака о заустављању и праву првенства нема, па се возачи воде оном народном „ко први уграби“. Житељи ове улице траже постављање успоривача брзине што хитније како не би дошло до нежељених последица.

Мјештанка Драгана Савковић истиче да би требало у Улици Бошка Бухе у близини раскрснице поставити два „лежећа полицајца“.

– Требало би на почетку Тиватске улице поставити знак стоп. У Улици Бошка Бухе у близини раскрснице је зграда, продавница. Људима који имају живу ограду на раскрсницама требало би наредити да то редовно одржавају да би возачи, али и пјешаци имали бољу прегледност. Гране не смију прелазити ван дворишта, јер заклањају видик. Бициклиста сам и када пролазим раскрсницу страхујем, јер је врло фреквентна из свих праваца, доста дјеце морају да прођу када иду и враћају се из школе – казала је Савковић.

image

Раскрсница небезбједна за саобраћај

-Д.Љ.

И Ристо Раичевић наводи да је због безбједности свих учесника у саобраћају неопходно поставити успориваче брзине.

– Треба поставити „лежеће полицајце“ на почетку Тиватске и Улице Милана Раичковића. То би требало урадити и у близини раскснице и у Улици Бошка Бухе, јер велики број дјеце пролази улицом када иду у школу. Од зеленила се не види ништа. На раскрсницама по правилу оно не би требало да ту буду, али то нико не поштује. На крају Тиватске улице је бетонска ограда. Све су улице у овом дијелу насеља фреквентне и Бошка Бухе, и Милана Раичковића и Тиватска – казао је Раичевић.

Секретаријат за саобраћај: Уграђене двије асфалтне платформе

Из Секретаријата за саобраћај су саопштили да су у ранијем периоду примили већи броj захтjева становника МЗ Толоши за постављање успоривача брзине у Улици Бошка Бухе.

– Разматраjући захтjеве, Секретариjат jе издао рjешење предузећу Путеви за постављање двиjе асфалтне платформе и то на раскрсници са Улицом Будванском и на раскрсници са Улицом др Филипа Шоћа, и оне су уграђене. Пратећа инфраструктура уз Улицу Бошка Бухе, постоjање ограда са улазним капиjама онемогућава постављање асфалтних платформи на адекватан начин. Свакако, континуирано пратимо стање у саобраћаjу, као и захтjеве становника овог диjела града са циљем изналажења могућности за примjену прихватљивих саобраћаjних рjешења коjима се повећава ниво безбjедности свих учесника у саобраћаjу – навели су из Секретариjата за саобраћаj.

Они су истакли да су њихове екипе обишле ову раскрсницу више пута и анализирали прегледност прикључења Тиватске улице на Улицу Бошка Бухе, гледано из правца Будванске улице и констатовале да jе у jедном диjелу добра, док jе у другом диjелу гледано из правца Улице Партизански пут потребно интервенисати у смислу уклањања зеленила коjе утиче на видљивост учесника у саобраћаjу.

– Комуналноj инспекциjи jе достављено обраћање и затражено да предузму мjере из своjе надлежности – закључили су из Секретариjата за саобраћаj.

Са њим је сагласна и Нада Раичевић.

– Поставила бих два „лежећа полицајца“ у Улици Бошка Бухе. На раскрсницама не би смјеле да се граде бетонске ограде и да су живе ограде неуредне због безбједности. Ово је врло прометна раскрсница пролази како велики број дјеце тако и возила. На почетку Тиватске улице треба поставити и знак стоп – поручила је Нада Раичевић.

Њен комшија Веско Драшковић каже да је више деценија обећавано да ће Улица Бошка Бухе да се прошири и добије тротоаре.

– По ДУП-у је за Улицу Бошка Бухе планирано да се прошири, али ништа од тога нема до данас. Немамо ни атмосферску ни фекалну канализацију. Свака раскрсница од булевара до Вранића у овој улици је небезбједна и нигдје нема сигнализације са правом првенства. Брзо се вози, не види се ништа и врло је небезбједно. Постоји закон гдје је прописано да 60 центиметара од асфалта на раскрсници треба да је ограда висине, да би човјек из аута могао да види лијево и десно, али то нико не поштује – закључио је Драшковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 20:37