/ -архива
17/02/2022 u 10:14 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Звонило за крај старе ОШ "Владимир Назор"

Учила сам у овој школи и жао ми је кад видим да је од ње сада остала само рушевина. Сада мој син похађа ту школу. Када сам јуче прошла поред ње и видјела како изгледа било ми је баш тешко, каже Љиља Васиљевић Филиповић

Попут стиха из пјесме Овдје у срцу Владимира Назора "Овдје у срцу осјећам буру" осјећају се ових дана бројни бивши ђаци школе у Маслинама, названој по пјеснику, која мора да се сруши због дотрајалости. Колико год разлог био оправдан и извјесно да креће градња нове школе није лако гледати багере у учионицама. Зидови би данас требало да почну да се руше, а са школе прије неколико дана уклоњена је столарија, као и инвенар. У ходницима су остали радови ученика, па ће школа достојанствено отићи у историју.

– Сјутра треба да почне рушење зидова од првог павиљона па на даље. Оно би требало да траје три, четири дана. Склонили смо бисту Владимира Назора да је не би оштетили приликом радова. Уклонили смо зеленило и столарију. Са водом смо имали проблем, јер нам је пикла цијев. То је регулисано и све је спремно за рушење зидова – казала је Љиљана Марковић, директорица школе.

image

Љиљана Васиљевић Филиповић

-

Становници Маслина, као и бивши ученици задовољни су што ће дјеца добити нови безбјендији објекат, али су ипак тужни када виде рушевину. У ОШ "Владимир Назор" учила је Љиља Васиљевић Филиповић.

– Учила сам у овој школи и жао ми је кад видим да је од ње сада остала само рушевина. Мој син иде у ту школу. Када сам јуче прошла поред школе и видјела како изгледа било ми је баш тешко. Мада, морало је тако. Очекујем да ће школа бити љепша, мада и ова је некада била лијепа. Жао ми је свакако што је руше, али ипак је безбједност ученика на првом мјесту – истиче Васиљевић Филиповић.

Веселин Савељић није учио у овој школи, али живи недалеко од ње.

– Нисам овдје учио, али сам комшија. Жао ми је што је руше, јер је школа времешна и има своју чар. Бићемо срећни ако уклоне помоћне објекте који нијесу у власништву школе, да бар имамо миран сан. Нова школа биће сигурно љепша и безбједнија за дјецу. То је најбитније. Да мало и дјеца одморе, да не иду по другим школама. Сваки дан гледамо како иду аутобусима у околне школе. То је доста напорно. Са нестрпљењем очекујемо да се сагради нова школа – каже Савељић.

image

Веселин Савељић

-

Пјевач Бато Вујошевић од 17. године живи у Маслинама и често се играо у дворишту школе. Основно образовање завршио је у ОШ "Бранко Божовић" гдје је сада Музичка школа и дјетињство је провео у центру града.

– Код ОШ "Владимир Назор" наjвише ми се свиђао спортски терен гдjе смо често играли фудбал и радо се окупљали као омладинци, а школа тих четири или пет павиљона нека се руше да би се ишло у корак с временом. Нека се направи jедна наjсавремениjа школа са комплетним садржаjима. У лијепом сјећању ми је остало вријеме проведено у дворишту ове школе – каже Вујошевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 01:08