/ фото: Дан - Срђан Бољевић
26/06/2021 u 19:39 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бановић: Оставите ФСЦГ и све друге савезе на миру

Вјероватно ће власти, како је казао, убрзо добити упозорење од међународних фудбалских организација, но то не треба да спречава да их и јавност упозори да не стварају подјеле

Замјеник предсједника СДП Борислав Бановић казао је да у времену кад је сваки дио нашег живота био политизован и партитизован, спорт, посебно репрезентативни успио је, како тако, да се сачува и да буде заједнчки, свих нас.

- Успио је да буде аутономан чак и од моћног ДПС -а, који је изгледа схватио да ипак име нешто веће и значајније од сирове и свеприсутне партијске моћи! Успио је од да се сачува и наш Фудбалски савез. Али дошло је "ново", "слободно " доба и ова експертска власт која, мисли да свиме па и аутономним спортским савезима треба да кадрира и управља.
Наше нове власти нијесу само доказани "експерти" за политику, економију и што све не- навео је Бановић.

Они су, како је додао, одгледали неколико утакмица, можда пар и одиграли, па би сада да грубо, са позиције државне силе утичу на смјену једног од наших највећих спортиста и потврђеног спортског менаџера Дејана Савићевића.

- Који је са тимом из ФСЦГ успио да, за наше прилике и услове направи ријетко успјешан систем. Ако ЦГ фудбал има и жели другог, бољег на челу, нека тако и буде. Али без ваших прстију. ФСЦГ је до сада успијевао да сачува аутономију иако је било политичких и партијских уплива у клубове, али на нивоу савеза није и због тога је ФС успио да буде једна од успјешнијих ораганизација у друштву. Може ли све боље, може наравно, али не са политиком и горим- истакао је Бановић.

Вјероватно ће власти, како је казао, убрзо добити упозорење од међународних фудбалских организација, но то не треба да спречава да их и јавност упозори да не стварају подјеле.

- Да не уносе своје националне и политичке подјеле у спорт и репрезенатације. Да бар нешто оставе да буде заједничко, нас свих. А не партијско, једнонационално и црквено. Оставите ФСЦГ и све друге савезе на миру- поручио је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 13:23