Роман Абрамович / - Фото: Твитер
02/03/2022 u 20:26 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Абрамович: Новац од продаје Челсија иде жртвама у Украјини, надам се да ћу посјетити "Стамфорд" последњи пут

Руски милијардер Роман Абрамович још једном је поновио да ће продати лондонски Челси

Абрамович је добио забрану уласка у Велику Британију након ратног сукоба између Русије и Украјине и неће више моћи да послује у тој земљи, тј, неће моћи да води Челси.

- Желио би да се позабавим оним што медиjи jављаjу последњих дана, а у вези с моjим власништвом над Челсиjем. Као што сам много пута досад рекао, увијек сам доносио одлуке у наjбољем интересу клуба. У тренутноj ситуациjи донио сам одлуку да продам клуб, jер сматрам да jе то у наjбољем интересу Челсиjа, навиjача, свих запсолених, као и спонзора - рекао је Абрамович и додао:

- Продаjа клуба неће бити брза, одвиjаће се прописаном поступку. Нећу тражити отплату било каквих кредита. За мене ово никада ниjе била ствар новца или посла, већ чиста страст према фудбалу и овом клубу. Штавише, дао сам инструкциjе своjим људима да оснуjу добротворну фондациjу у коjу ће бити дониран сав нето приход од продаjе. Фондациjа ће бити за добробит свих жртава рата у Украjини. Ово укључуjе обезбјеђивање кључних средстава за хитне случаjеве, као и подршку дугорочном раду на опоравку од рата. Молим да вас да схватите да ово ниjе била лака одлука и да ме боли што се растаjем од Челсиjа на овакав начин. Ипак, вјеруjем да jе све то у наjбољем интересу клуба - навео је Абрамович.

На крају, руски олигарх је имао и једну жељу.

- Надам се да ћу моћи да посјетим Стамфорд Бриџ последњи пут и да се лично опростим од свих људи. Била jе привилегиjа бити дио овог клуба. Поносан сам на сва наша заjедничка достигнућа. Фудбалски клуб Челси и његови навиjачи заувијек ће бити у мом срцу. Хвала вам - навео је Абрамович.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
01. jun 2024 04:01