Роман Абрамович / - Фото: Твитер
10/03/2022 u 12:01 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Абрамовичу уведене санкције, не може да прода Челси

Наиме, након почетка рата у Украјини широм свијета су руским бизнисменима и спортистима уведене санкције

Власти Уједињеног Краљевства најавили су увођење санцкија против седам особа из Русије, укључујући и Романа Абрамовича.

Абрамовичева имовина биће замрзнута, а биће му забрањено и пословање са фирмама и појединцима на Острву, а биће му забрањено и путовање у земљу.

Наиме, након почетка рата у Украјини широм свијета су руским бизнисменима и спортистима уведене санкције.

Роман Абрамович је тада одлучио да се повуче са кормила Челсија, односно да клуб прода, а сав новац уплати у фонд за жртве рата.

Ипак, санкције које су уведене против првог човјека плаваца компликују ситуацију и њему сада неће бити омогућено да прода клуб, али то није све.

Такође, ова одлука повлачи и друге консеквенце, па тако Челси неће моћи више да продаје улазнице за утакмице, тачније, од сада ће само власници сезонских карата моћи да присуствују мечевима "плаваца".

- Имајући у виду значајан утицај данашњих санкција на ФК Челси и потенцијалне ефекте свега овога, Влада је овог јутра издала дозволу која регулише број фудбалских активносгти које Челси може да настави. То укључује и дозволу клубу да настави да игра мечеве, као и све остале активности, које ће у суштини заштитити Премијер лигу, шуру фудбалску пирамиду, лојалне навијаче и остале клубове. Ова лиценца дозвољава само акције како би се обезбиједило да особе погођене санкцијама не би биле у стању да их заобилазе. Лиценца ће бити и даље редовно и пажљиво разматрана и наставићемо да радимо са фудбалским власима - стоји у саопштењу Владе Велике Британије.

Протеклих дана било је доста говора о томе ко би могао да купи акције Челсија, али сада ће та прича свакако бити стопирана.

Јасно је да у догледно вријеме, тако нешто мора да се деси, а један од оних који су заинтересовани да постане власник је и британски милијардер Ник Кенди, навијач "плаваца" још од дјечачких дана.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 15:54