Naser Al-Kelaifi / -FOTO: PSŽ
03/12/2022 u 21:12 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Al-Kelaifi: Ili ćemo da kupimo "Park prinčeva" ili odlazimo

Predsjednik PSŽ-a prijeti čelnicima "grada svjetlosti"

Naser Al-Kelaifi, predsjednik PSŽ-a, odgovorio je na špekulacije da katarski investicioni fond planira da proda klub u bliskoj budućnosti.

Al-Kelaifi je rekao da to nije tačno, ali da će dio udjela biti prodat.

- Nedavno su me pitali da li ćemo prodati klub poslije Svetskog prvenstva. Odgovorio sam da to nije istina. Što se tiče investicija i razvoja kluba, ako moramo da prodamo 5, 10 ili 15 odsto udjela, zašto ne. Iskreno, za naš klub ima mnogo zainteresovanih. Gledamo u dva pravca, ka dobrom investitoru i strateškom partneru. Posebno ovo posljednje. Ako se nađe neko da nam pomogne da unaprijedimo klub, zašto ne razgovarati - rekao je Al-Kelaifi.

On je priznao da je klub prošle sezone zbog Kovid krize imao gubitak od 370 miliona eura.

- Prije Kovid krize imali smo 50 miliona eura plusa, a prije toga 30 miliona. Klubovi su mnogo propatili tokom krize. Ne samo kod nas, već i kod nekoliko klubova. Nismo imali publiku na stadionima, platili smo veoma visoke troškove, možda čak i više od drugih timova.

Sljedeće tema za Al-Kelaifija je kupovina stadiona "Park prinčeva" od grada, sa planovima da se proširi kapacitet na 80.000 mjesto umjesto trenutnih 48.000.

- Kupovina stadiona je logična sa ekonomske tačke gledišta. Nije isto da li ćete imati svoj stadion ili ne. Optužuju me da se poigravam, ali ja to nikad ne činim. Volim taj stadion i mislim da gradska uprava razumije da ćemo ovdje zauvijek ostati, ali u ovim uslovima ne možemo da sarađujemo. Tehnološki, stadion daleko zaostaje za ostalima. PSŽ nema stadion koji može da dostigne visok nivo. Da su navijači bliže terenu, vjerovatno bismo davali šest, sedam golova po meču. Posljednjih 100 utakmica kod kuće je rasprodato i treba nam još kapaciteta. Ne želimo ni mi da napustimo stadion, ali nemamo izbora. Trebalo bi dobro da razmisle. Već smo uložili 80 miliona eura u stadion, ali iz grada ništa nisu uradili. I ako ne prihvate našu ponudu, mi ćemo otići. Ne prijetimo, samo ćemo se rukovati, zahvaliti se svima i otići i izgraditi novi stadion - zaključioe je Al-Kelaifi.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 02:55