Dušan Tadić / -FOTO: EPA
08/06/2023 u 13:15 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Al-Nasr i Al-Itihad žele Tadića

Kapiten Srbije i Ajaksa na prekretnici

Dušan Tadić, kapiten Ajaksa i reprezentacije Srbije bi već ovog ljeta mogao da napusti Ajaksa.

Prema pisanju holandskih medija za usluge odličnog veziste i najboljeg igrača Erdivizije  po peti put za redom pokazala su dva kluba iz Saudijske Arabije, koji neće žaliti novac kako bi privoljeli kapitena “orlova” da se rastane s klubom iz Amsterdama.

Prema pisanju holandskog lista “Telegraf”, Tadić je još uvijek u pregovorima sa Ajaksom oko ostanka, jer mu je želja da dobije funkciju u klubu po završetku karijere, koja mu je obećana još na kraju prošle sezone, zbog čega je on produžio ugovor sa “kopljanicima”.

Tadić će morati da uzme sve okolnosti u obzir, važan faktor upravo je porodica i život u Amsterdamu i selidba u potpuno drugačiju sredinu.  Nije tajna da je Saudijska Arabija kao nekada Kina žena da napravi jednu od najjačih liga van Evrope. Kristijano Ronaldo, Karim Benzema, Ngolo Kante su već stigli, a vodeći klubovi pregovaraju sa još velikih zvijezda evropskog fudbala.

Nije nemoguće da Tadić postane saigrač baš Kristijana Ronalda u Al Nasru ili Karima Benzema u Al Itihadu, jer su upravo ova dva kluba i poslala ponudu na adresu kluba iz Amsterdama, ali kako navodi “Telegraf”, nisu ni željeli da razmatraju, jer je Tadić pravi vođa ovog tima, što je pokazao u posljednjih nekoliko godina.

Ono što bi možda moglo da natjera kapitena “Orlova” i “kopljanika” su posljednja dešavanja u Ajaksu, jer je otišao Edvin Van der Sar, kao i trener Džon Heitinga, pa se postavlja pitanje da njihovim stopama ne krene i Tadić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 21:31