Навијачи Ред Стара / - Фото: Твитер
09/04/2022 u 22:48 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Американци купују један од најстаријих француских клубова

Један од најстаријих француских клубова, Ред Стар, пред продајом је америчком инвестиционом фонду „777 Партнерс”, на чијем је челу Џош Вандер

Актуелни предсједник Патрси Хадад преговара о продаји сто одсто акција клуба, преговори су пред закључењем, а нови власници обавезали су се да уложе велику количину новца.

Овај инвестициони фонд има сједиште у Мајамију, а прошле године пазарио је Ђенову, најстарији клуб у Италији основан 1893, за 150 милиона евра.

- За „777” истинско је задовољство што ће ући у историју као власник Ред стара – каже Вандер. – Клуб има јединствен идентитет у свијету фудбала и на нама је да помогнемо у изградњи свијетле будућности поштујући традицију. Радујемо се што ћемо радити руку под руку са свим партнерима и симпатизерима клуба како бисмо искористили ово искуство са свима којима је Ред стар у срцу.

Што се тиче Ред стара, 1897. основао га је у предграђу Париза легендарни Жил Риме, први предсједник ФС Француске и вишедеценијски први човјек ФИФА. Клуб је последњи пут био у елитном рангу француског фудбала још 1975.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 15:59