Andrea Anjeli / -FOTO: JUVENTUS
30/11/2022 u 21:22 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Anjeli i UO Juventusa podnijeli ostavke da bi izbjegli odlazak u zatvor

Čelnici "stare dame" utajili poreza i prikrivali isplate fudbalera tokom krize sa korona virusom

Navijači Juventusa i dalje su pod utisko od velikih potresa na italijanskoj fudbalskoj sceni nakon što je cio odbor "stare dame" na čelu sa predsjednikom Andreom Anjelijem podnio ostavku usred skandala koji uključuje utaju poreza i prikrivanje isplata fudbalera tokom krize sa korona virusom.

Vođenje lažnih računa je ozbiljan prekršaj, a prema posljednjim informacijama, Anjeli i njegovi najbliži saradnici bili su primorani da napuste Juventus – kao jedini način da izbjegnu zatvor.

Istraga je pokazala da su neke od isplata nastavljene i 2022. godine, što bi u ovom slučaju značilo ponavljanje krivičnog djela.

Osim toga, tužilaštvo se spremalo da od suda zatraži da se Anjeliju stavi „kućni pritvor” kako ne bi mogao da utiče na svjedoke i uništava dokaze.

Nakon što je saznao za ovaj plan tužilaca, Anjeli je donio odluku da se povuče sa kormila Juventusa, nakon čega su svi članovi upravnog odbora krenuli njegovim stopama.

I pored ostavki, očekuje se da će ove osobe biti procesuirane zbog finansijskih prestupa, ali će im preti samo novčana kazna umjesto zatvorske, upravo zbog povlačenja iz upravljačkih struktura u Juventusu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 07:02