Arteta uvjeren da će Arsenal odigrati na visokom nivou / -FOTO: EPA
21/05/2023 u 11:37 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Arteta: Bolno je izgubiti prvenstvo, čestitam Sitiju na tituli

Trener Arsenala bio razočaran nakon poraza od Notingem Foresta

Notingem Forest je juče pred svojim navijačima savladao Arsenal (1:0), u meču 37. kola engleske Premijer lige, čime je Mančester siti i matematički odbranio tron.

Na vrhu tabele "građani" imaju četiri boda više od Arsenala, koji do kraja sezone mora odigrati još samo jednu utakmicu.

- Ovo je stvarno tužan dan i ima puno teških emocija. Očigledno da je zbog toga jer smo izgubili utakmicu i izgubili smo prvenstvo nakon 10 i po mjeseci borbe. Znam da smo izgradili iluziju, entuzijazam i vjeru da možemo ići do kraja i pobijediti, a nismo uspjeli na kraju. Dakle, čestitam Mančester sitiju, oni su prvaci i zaslužili su. Oni su to radili 38 utakmica, a mi to nismo uspjeli. To je to i sa svoje strane se izvinjavam jer smo stvorili vjeru da možemo, a na kraju ekipa nije uspjela i to je moja odgovornost - rekao je trener Arsenala Mikael Arteta.

Bez obzira na to što nisu uspjeli doći do titule, Arteta smatra da mogu sa ponosom gledati na sezonu "topdžija".

- Nema sumnje u to. Bolno je izgubiti prvenstvo, ovdje smo da osvojimo titulu, volimo pobjeđivati, navijači zaslužuju pobjedu, a kad to ne uspiješ, naravno da je bolno. Puno cijenim sve što su igrači napravili, ali nedostajao nam je posljednji korak - zaključio je Arteta. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 17:31