Mikael Arteta / -FOTO: EPA/A. REJN
30/11/2023 u 11:30 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Arteta: Ovo nisam ni sanjao

Trener Arsenala presrećan nakon trijumfa njegovog tima protiv Lensa (6:0)

Trener Arsenala Mikel Arteta pohvalio je "agresivnost i odlučnost" svojih igrača tokom ubjedljive pobede protiv Lensa, koja je njegovom timu donijela plasman u osminu finala Lige šampiona.

Arsenal je sinoć slavio na svom terenu  6:0 i kao prvi u Grupi B obezbijedio prolaz u nokaut fazu Lige šampiona.

Već do 27. minuta utakmice bilo je 4:0.

- Nisam ovo ni sanjao. Imali smo priliku da prođemo dalje kao prvi u grupi i uradili smo to na ubjedljiv način protiv zaista dobrog tima. Ekipa je od starta pokazala mnogo agresivnosti, odlučnosti da ide na pobjedu. Sve je išlo u dobrom pravcu, posebno prvih 30 minuta. Veoma sam srećan što smo dobili ovaj meč, odradilo smo posao - rekao je Arteta.

Arteti se posebno dopala želja za pobjedom koju su pokazali njegovi igrači, posebno Gabrijel Žezus koji je proslavio posljednji zvižduk sudije na meču kao da je postigao gol.

- Kada tim ima takav govor tijela, doživljavajući svaku akciju i svaki meč kao mi, to donosi dobre stvari... Tim želi da pobijedi, da ne primi gol, i to je mentalitet koji nam treba da postanemo bolji - naveo je Arteta.

Lens je, pred posljednje kolo, treći na tabeli Grupe B sa pet bodova.

Ovo je najteži poraz nekog francuskog tima u evropskim takmičenjima od onog koji je Parma nanijela Bordou (6:0) u martu 1999. godine u Kupu UEFA.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 16:52