Марк Асенсио на излазним вратима / -Фото: Твитер
03/06/2023 u 15:42 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Asensio se oprostio od Reala

"Odlučio sam da krenem u novom smjeru u svojoj karijeri kako bih postigao nove ciljeve", istakao 27-godišnji fudbaler

Španski internacionalni napadač Marko Asensio, na isteku ugovora, najavio je u subotu da će napustiti Real Madrid na kraju sezone, te bi karijeru mogao nastaviti u PSŽ-u, prema pisanju španskih medija.

"Došlo je vrijeme da donesem tešku odluku. Odlučio sam da krenem u novom smjeru u svojoj karijeri kako bih postigao nove ciljeve", poručio je Asensio na društvenim mrežama.

Krilni napadač, kojem ovog mjeseca završava ugovor s Real Madridom, prisjetio se da je igranje za Real Madrid za njega bio san iz djetinjstva i uživao je u tome što je imao "privilegiju ispunjavanja tog sna svih ovih godina".

"Real Madrid želi da izrazi svoju zahvalnost i privrženost Marku Asensiju, igraču koji je branio naš grb i naš dres sedam sezona", objavio je klub sa svoje strane, dodajući da je Asensio "ušao u istoriju našeg kluba time što je biti dio tima koji je učestvovao u jednom od naših najslavnijih perioda".

Sa 27 godina Asensio, koji je najavio svoj odlazak uoči posljednjeg dana La Lige protiv Atletik Bilbaa, odlazi sa impresivnim učinkom od 17 titula, uključujući tri Lige šampiona i tri prvenstva, te ukupno 285 utakmica i 61 postignuti gol.

U ovoj sezoni, Asensio je dao 12 golova u svim takmičenjima te je četvrti strijelac kluba.

Dodao je i devet asistencija te je u toj statističkoj kategoriji treći najefikasniji u redovima "Los Blankosa".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 14:02