Feliks jedini pogodio / EPA-EFE-FOTO: EPA/ALBERTO ESTEVEZ
03/12/2023 u 23:07 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Barsa bolja od Atletika, Žoao Feliks presudio svojima

Portugalac u 29. minutu prelijepim golom riješio derbi

Fudbaleri Barselone pobijedili su Atletiko Madrid na „Monžuiku“ sa 1:0 u velikom derbiju 15. kola španske La Lige. Aktuelni šampion Španije se nakon ovog trijumfa osamio na trećoj poziciji na tabeli sa 34 boda, što je tri više, uz meč više, od Atletika. Ispred su Real Madrid i Đirona, koji sa po 38 bodova dijele prvo mesto.

Utakmicu je golom u 29. minutu riješio Žoao Feliks, igrač Atletika na pozajmici u Barseloni. Kunde povukao po desnoj strani, uposlio Rafinju, Brazilac krenuo ka sredini, pa odložio loptu za Feliksa. Portugalac je prelijepim udarcem matirao Oblaka za 1:0. Mogli su domaći do odlaska na odmor da udvostruče vođstvo, međutim, Levandovski i Feliks nisu bili precizni.

Katalonnci su i veči dio drugog poluvremena igrali bolje, a onda se Atletiko u poslednjih desetak minuta otvorio i tražio izjednačenje. I mogli su izabranici Dijega Simeonea da stignu do gola, a zašto nisu „krivac“ je golman Barselone Penja. Rezervni čuvar mreže šampiona Španije najprije je odbranio šut Depaja iz slobodnog udarca sa 17 metara, a u poslednjem napadu je skinuo zicer Koreji.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
22. jul 2024 23:37