Đoan Laporta / -FOTO: EPA
17/04/2023 u 18:47 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Barselona zbog Reala odustaje od Superlige

Čelnici ovog kluba tvrde da ne mogu da budu u istom takmičenju sa partnerom, koji pokreće tužbe protiv njih - piše "Kadena ser"

Predsjednik Barselone Đoan Laporta objaviće narednih dana da katalonski klub odustaje od fudbalske Superlige, prenosi „Kadena ser“. Prema tim navodima, razlog za odustajanje je njihov najveći rival Real Madrid. Katalonci su pod lupom otkako je objavljeno da su godinama plaćali milione dolara kompaniji koja je pripadala potpredsjedniku sudijskog fudbalskog komiteta Hozeu Mariji Enrikesu Negreiri za pisane i video izveštaje procjene sudija pre utakmica.

– Laporta će objaviti da Barselone odustaje od Superlige. Barselona se odlučila na ovaj korak, pošto je ogorčena postupcima čelnika Reala tokom afere koja potresa katalonski klub. Čelnici ovog kluba tvrde da ne mogu da budu u istom takmičenju sa partnerom, koji pokreće tužbe protiv njih – piše „Kadena ser“.

Podsjećamo, najbogatiji klubovi Evrope pokušali su 2021. godine da formiraju Superligu, odvojenu od UEFA, ali je projekat propao za manje od 48 sati nakon negodovanja navijača.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 03:01