Зоран Батровић / - фото: Приватна архива
03/06/2021 u 13:29 h
Nikola JovanovićNikola Jovanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Батровић: Руководство ФСЦГ је зрело за одлазак

Бивши ас Будућности, Партизана и Депортиво ла Коруње поручује да ће Фудбалска Црна Гора на изборима у Савезу за кандидата имати бившег фудбалера који разумије потребе спортиста и са својим тимом има визују како ЦГ фудбал треба да изгледа у наредних десет година

Стање у црногорском фудбалу jе лоше годинама уназад, сматра Зоран Батровић.

Некадашњи ас Будућности, Приштине, Партизана, Депортиво ла Коруње објашњава да је због тога одлучио да се прикључи пројекту Фудбалске Црне Горе.

Стање у црногорском фудалу пратим са аспекта некадашњег фудбалера, репрезентативца Jугославиjе и тренера. Већ 15 година уназад видим да нам фудбал, умjесто да напредује, све више и више пада. Искључиво сам ушао у ову причу на позив бивших ученика и саиграча, jер jе ово спортска прича без икаквог утицаjа политике – навео је Батровић у изјави за јавност.

Бивши стратег Зете и Могрена поручује да су промјене у црногорском фудбалу неопходне.

Неопходне, јер нам у фудбалу не требаjу политичари већ спортисти, бивши фудбалери, бивши асови, коjи желе добро овом спорту. Приjе неколико дана смо на конфенерациjи за новинаре указали само на дио проблема, којих jе много више. То се приjе свега односи на наш реjтинг у Европи, jако лошу лигу. Ниjе све у постављању вjештачке подлоге или рефлектора. Управо због тога, актуелно руководство Фудбалског савеза Црне Горе зрело jе за одлазак са функциjа. Избори су ту, jако близу, а ми ћемо, као Фудбалска Црна Гора, имати кандидата коjи jе бивши фудбалер, коjи разумиjе и бивше играче, садашње играче, клубове и њихове потребе. Кандидоваћемо човjека коjи са своjим тимом има визиjу како фудбал у Црноj Гори треба да изгледа у наредних десет година – поручио је Батровић.

Батровић је казао да није добро да на утакмицама репрезентације људи долазе само зато што морају да буду на трибинама и да машу заставама.

Желимо да се на трибинама нађу бивши играчи, дjеца из клубова, jер су они будућност, а о њима се мало води рачуна. Двиjе лиге, кадетска и омладинска, направљене су вjештачки, квалитета нема и за пар година, уколико наставимо овако, нећемо имати играча ни за jедну селекциjу. Зато апелуjем на све моjе колеге, бивше и садашње, да се прикључе проjекту Фудбалске Црне Горе и да сви заjедно дамо допринос промjенама у црногорском фудбалу – додао је Батровић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 01:37