Kristijano Ronaldo / -FOTO: MANčESTER JUNAJTED
30/09/2022 u 12:45 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ben Nafel: Imali smo dogovor sa Ronaldom, ali...

Al Hilal nije mogao da registruje Portugalca zbog kazne FS Saudijske Arabije

Predsjednik Al Hilal priznao je da je njegov klub zaista ponudio Kristijanu Ronaldu dvogodišnji ugovor na ljeto koji bi ga učinio najplaćenijim fudbalerom i sportistom svih vremena.

Na kraju ljetnjeg prelaznog roka, u svjetlu spekulacija o tome gdje će Portugalac nastaviti karijeru, pojavila se fama, koja je sama po sebi bila toliko senzacionalna da na nju praktično niko nije obraćao pažnju.

Navodi se da se u borbu za Portugalca uključio Al Hilal iz Saudijske Arabije, sa informacijom da je navodno Ronaldu ponudio dvogodišnji ugovor, prema kojem bi u svakoj od dvije godine ugovora zaradio oko 115 miliona eura. Njegova mjesečna plata bila bi 9,6 miliona eura, a nedeljna oko 2,4 miliona eura.

U dogovoru bi bio plaćen i Mančester junajted, kome je Al Hilal bio spreman da plati oko 27 miliona eura obeštećenja, što je, naravno, više nego značajan iznos za 37-godišnjeg igrača sa još godinu dana ugovor.

Glasina se brzo pojavila i brzo utihnula, ali je ovih dana ponovo oživio predsjednik Al Hilala Fahad ben Nafel, koji je priznao da priča nije izmišljena i istovremeno otkrio da je Ronaldo spreman da dođe u njegov klub, ali je sve palo u vodu zbog transfernog embarga koji je Al Hilal u maju uvela uprava FS Saudijske Arabije.

"Tačno je da smo razgovarali sa Ronaldom. Nije bio problem ni u novcu, ni u bilo kom principu. Al Hilal može da dovede sve najveće zvezde svijeta, ali zbog odluke Sportskog arbitražnog centra nismo smjeli da se registrujemo nove igrači. Uprkos suspenziji, razgovarali smo sa igračima, ali smo pred kraj malo odugovlačili, jer smo se nadali da će suspenzija biti ukinuta na vrijeme", rekao je Ben Nafel, koji je takođe naveo da je Ronaldo pristao na ponuđene uslove i da je bio u principu dogovoren sa njim za transfer.

Šta je, dakle, spriječilo Ronalda da ostvari basnoslovne prihode, što je potpuno nezamislivo za fudbal i sport kao takav?

Al Hilal je suspendovan u maju zbog slučaja veziste Mohameda Kana, koji je 2017. potpisao petogodišnji ugovor sa Al Hilalom. On je nekoliko mjeseci prije isteka potpisao ugovor sa novim klubom, Al Nasrom, u skladu sa pravilima, a potom je produžio ugovor sa Al Hilalom i tako potpisao ugovore sa čak dva kluba istovremeno.

Arbitražno vijeće kaznilo je Kana, a kažnjen je i Al Hilal, koji je dobio zabranu trgovine igračima u naredna dva prelazna roka, što klub nije uspio da poništi uprkos velikim naporima. Iako Al Hilal nikada nije imao igrača Ronaldovog formata u svojim redovima, i dalje se smatra jednim od “najzvjezdanijih” timova u Aziji.

Dres ovog kluba nose bivši igrač Atletika i Viljareala Lučano Vijeto, bivši vezista Vest Bromviča Mateus Pereira, bivši napadač Mančester junajteda Odion Igalo I bivša zvezda Porta Musa Marega.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 20:50