фото: Дан / - фото: Дан
01/11/2021 u 16:55 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бијело Поље се опростило од прослављеног фудбалера Обрада Дробњака: Бобо остаје легенда

Дробњак је данас сахрањен на градском гробљу у Никољцу

Поводом смрти прослављеног фудбалера Обрада-Боба Дробњака је у организацији Општине Бијело Поље и ФК Јединство у Бијелом Пољу одржана комеморативна сједница. Дробњак је данас сахрањен на градском гробљу у Никољцу.

Минутом ћутања велики број родбине, пријатеља и колега одао је посљедњу пошту Дробњаку, који је, према ријечима предсједника Општине Петра Смоловића, био спортски узор бројним генерацијама.

- Обрад је растао уз осморо браће и сестара, имао тешко дјетињство, као и већина послијератне дјеце у Бијелом Пољу. Фудбалом је почео да се бави још као дјечак, на никољачким ливадама, када је лопта била права ријеткост. Кроз успјешну фудбалску каријеру која се дијелом одвијала и на америчком континенту, а касније кроз живот у његовом и нашем Бијелом Пољу, постао је спортски узор. Памтићемо га и као градског боема, који је сматрао изгубљеним сваки дан који није започињао,  а често и завршавао у неком од многобројних угоститељских објеката, са пријатељима, међу којима је био омиљен - истакао је Смоловић.

image

фото: Архива

- фото: Архива

Предсједник Општине је подсјетио, да је породица Дробњак дала плејаду угледних људи, а њихови потомци, како је додао, настављају ту часну традицију.

О спортској каријери Дробњака, говорио је  и предсједник Скупштине ФК ,,Јединство“, Џемал Љушковић, иначе некадашњи фудбалер.

Љушковић је казао да су Дробњаку једина права адреса били Бијело Поље, Никољац и Сињавац, а све остале пролазне.

- Рано дјетињство Дробњак је провео у родном Никољцу, гдје је завршио основну и средњу школу, а упоредо играо фудбал са својим суграђанима, и 60-тих година прошлог вијека бива запажен од тренера Јединства као талентован ђечак. Убрзо постаје члан овог клуба, када је била привилегија и посебна почаст бити члан Јединства. Наш Бобо, играњем у омладинској селекцији Јединства, убрзо са клупским другом Јуком Касумовићем, бива позван да игра за омладинску репрезентацију Црне Горе. Од тада је његова каријера ишла само узлазном путањом. Пут га је одвео  у Подгорицу, гдје је двије године играо за клуб Будућност, а након тога прелази у ФК Борац из Чачка. Није његово играње остало незапажено фудбалској јавности Србије, па му је сљедећа адреса била београдска Црвена звезда, тада најуспешнији клуб бивше Југославије. Ту је био највише резерва легендарном Драгану Џајићу, јер су игхрали на истој позицији лијевог крила. Провео је и  двије године у Торонту, у повратку се задржао у Њемачкој, и напокон вратио у свој родни град, гдје је  каријеру наставио  у Јединству - навео је Љушковић

Љушковић је подсјетио, да је Дробњак био репрезентативац Црне Горе, а да је  фудбалску каријеру завршио одигравши опроштајну утакмицу против загребачог Динама, на градском стадиону.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 00:47