Rejnaldo Vaskez / -FOTO: FIFA
30/09/2022 u 13:19 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bivši predsjednik FS Salvadora osuđen na 16 mjeseci zatvora zbog korupcije

Rejnaldo Vaskez sa saradnicima uzeo 350.000 dolara za emitovanje i prodaju marketinških prava nacionalnog tima

Rejnaldo Vaskez (66), bivši predsjednik Fudbalskog saveza Salvadora, osuđen je na sudu u Njujorku na 16 mjeseci zatvora zbog primanja mita u okviru afere "Fifagate".

Vaskez je priznao krivicu za optužbe za korupciju, dodajući da osjeća veliku sramotu zbog  uloge u podmićivanju, koja je uključivala medijska i marketinška prava za utakmice koje je igrala salvadorska reprezentacija.

Optužen je da je zajedno sa saradnicima primio oko 350.000 dolara mita u vezi s prodajom prava na emitovanje i marketinška prava utakmica salvadorske reprezentacije.

“Optuženi i njegovi pomagači, motivisani pohlepom, osramotili su se napunivši svoje džepove stotinama hiljada dolara mita, na štetu dobrog sporta, Fudbalskog saveza Salvadora i zajednice kojoj je služio”, navodi se u saopštenju.

Šef salvadorskog fudbala od juna 2009. do juna 2011., optužen je u novembru 2015, zajedno s desetinama drugih čelnika, u takozvanoj aferi "Fifagate", koja je dovela do pada predsjednika upravnog tijela svjetskog fudbala Sepa Blatera.

Početkom oktobra 2019. Ggodine, FIFA ga je proglasila krivim za korupciju, doživotno ga suspendovala iz svih aktivnosti povezanih s fudbalom i kaznila sa 500.000 švajcarskih franaka.

Vaskez je, takođe, osuđen u martu 2017. na osam godina zatvora na sudu u svojoj zemlji zbog pronevjere približno 400.000 dolara doprinosa za socijalno osiguranje.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 04:50