Аврам Грант / - Фото: Твитер
31/01/2022 u 19:41 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бивши тренер Челсија и Партизана оптужен за сексуално злостављање

Некадашњи тренер Челсија и београдског Партизана, Аврам Грант, оптужен је за узнемиравање и сексуално злостављање више жена

У емисиjи новинара Хаима Етгара неколико жена jе открило како их jе Грант уцјењивао, узнемиравао и приморавао на сексуалне односе. Сада jе ријеч преузео суд и видјећемо какав ће бити епилог цијеле приче.

Истрага jе обухватила искуство jедне младе жене коjа jе тражила Грантову помоћ у проналажењу посла. Она jе у свом свједочењу тврдила да jу jе познати тренер позвао у стан у Тел Авиву и да jу jе током састанка зграбио и почео да љуби, иако му jе она говорила да ниjе заинтересована.

- Опусти се и скини се. Мислила сам да се шали. Сједјела сам далеко од њега, на ивици кауча. Замолио ме jе да приђем ближе и покушао да ме загрли, стварно ме зграбио и ниjе пустио. Осецћала сам се неприjатно, ставио jе руку на моjу бутину и сецћам се да сам одмах помјерила руку. После неколико секунди разговора, ухватио ме jе за врат, као да ме гуши, окренуо главу према себи и покушао да ме пољуби на силу - рекла jе jедна жена, коjа jе тада имала 22 године.

Истакла jе и да jе одмах одбила, али и да jе Грант одбио да jе пусти да оде и да jе била под притиском да остане преко ноцћи да спава у његовом стану.

- Нисам имала храбрости да му кажем не.

Грант jе затим покушао поново и узео њену руку и ставио jе на своjе међуножjе, након чега jе она отишла у купатило и почела да плаче.

Али, то ниjе био краj хорора.

Након што jе коначно отишла да спава у одвоjеноj спавацћоj соби, пробудила се следецћег jутра и открила да он држи пенис изнад њене главе, преноси Спорт1.

Суочила се с њим због његових поступака неколико недјеља касниjе након што jоj jе очигледно грешком послао фотографиjу друге младе жене.

Пуштала jе Грантове гласовне биљешке у коjима се у почетку чинило да признаjе оно за шта jе оптужен, али jе онда покушао да то прикаже као jедно вече.

Касниjе jоj jе рекао да "ни са ким не разговарам о своjим приватним пословима, о томе шта jе урадио са њом или шта ради са неким другим".

Неколико жена jе рекло да су током рада са Грантом добиjале сексуалне примједбе, што им jе отежавало одржавање професионалних односа са њим.

Наиме, она jе открила да jоj jе тренер слао поруке са “романтичним и сексуалним значењем”, али и узнемируjуцће поруке током ноћи.

Ове радње су се наставиле упркос нjеним одбиjањима и протестима, jер jе професионално била повријеђена Грантовом причом да ће, уколико пристане на сексуалне односе, добити ексклузивне информациjе из свијета фудбала. Она jе рекла да након што га jе одбила Грант више ниjе заинтересован за професионални дио посла.

Друга спортска новинарка, међутим, поред порука дошла jе у Грантову близину, па jе морала шамарањем да се брани од његових насртаjа.

Такође, jедна млада конобарица добила jе понуду да путуjе са израелском репрезентациjом и да буде са Грантом у соби на том путовању. Када га jе она одбила почеле су да стижу досадне телефонске поруке у коjима jу jе оптужио за пораз националног тима, jер ниjе путовала на таj меч.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 03:40