Кошаркаши Јединства / - фото: М.Н.
30/01/2022 u 11:28 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бјелопољски кошаркаши пријатно изненађење

Побједом против Ибра у 11. колу 1. АМЦКЛ Јединство остварило шесту овосезонску побједу

Шесту овосезонску побједу остварили су кошаркаши Јединства 1950 побиједивши синоћ у спорткој дворани “Никољац” рожајски Ибар, резултатом 71:61 (24:14 16:16 12:17 19:14), у 11. колу Прве црногорске лиге.На тај начин, изабраници тренера Душана Дубљевића, којем у раду помажу Жарко Драгићевић и Горан Поповић и кондициони тренер Владо Лакчевић, дошли су до "титуле'' најпријатнијег изненађења лиге. Дубљевићу је ово друга сезона на кормилу бјлопољских кошаркаша, и за то вријеме против увијек неугодних рожајаца, који су последњих неколико година у врху лиге и играју Балканску лигу има скор 4:1.

Дубљевић је казао да је задовољан игром својих момака, који су  одиграли квалитетан меч.

- Очекивали смо тешку утакмицу, јер је екипа Ибра у прошлом колу добила фаворизовани Ловћен кући и ово је била утакмица за пласман горњи дио табеле. Крајњи резултат, од десет поена виша није прави показатељ стања на паркету. Читаво вријеме смо водили, али се ниједног тренутка екипа  из Рожаја није предавала. Ово је можда једна од најтежих утакмица и остварених тријумфа. Међутим, успјели смо да тријумфујемо и савладамо их још једном, након што смо их побиједили и у гостима ове сезоне - рекао је Дубљевић.

Он је казао да морају бити посебно задовољни јер су имали скраћен ростер играча.

-Били смо ослабљени неиграњем капитена Данила Драшковића, имали смо једног центра мање у ротацији. Прије утакмице био повријеђен и Ненад Вуковић, одиграо је и дао огроман допринос у побједи. Упркос томе смо одиграли одлично. Посебно морам истаћи игру Марка Кљајевића, нашег младог играча, који је одиграо на озбиљном нивоу-нагласио јеДубљевић, додајући да радују успјеси у млађим категоријама.

-Тренер Миодраг Бојковић ради добар посао, јер води истовремено и кадетску и јуниорску екипу. Јуниори су се већ пласирали у Супер лигу а кадети су на најбољем путу да то остваре. Радује добра игра и њихови успјеси-закључио је Дубљевић.

Кошаркаше Јединства очекује ванредно коло у Подгорци против истоимене екипе, а следећег викенда дочекују Теодо у СЦ Никољац.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 17:48