Tomašević na meču u Radanovićima / -FOTO: WWW.FSCG.ME
10/03/2023 u 14:06 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bodin Tomašević: Dres Budućnosti je uniforma najboljih

Želimo titulu da vratimo u Podgoricu, gdje joj je i mjesto - poručio je mladi štoper

Fudbaleri Budućnosti napadaju novu titulu prvaka Crne Gore, ali uporedo sa tim razmišljaju i o svojoj budućnosti. Ova sezona je potvrda toga, pošto je u dresu „plavih“ debitovao treći 16-godišnjak - nakon Vasilija Adžića i Marka Perovića, svoje mjesto u prvom timu zavrijedio je i Bodin Tomašević. Visoki talentovani štoper je, u remiju protiv Arsenala u Radanovićima (1:1), odigrao svih 90 minuta i ostavio je dobar utisak u tandemu sa tek dvije godine starijim Damjanom Dakićem.

-Par prijateljskih utakmica koje sam odigrao sa prvim timom dale su mi naznaku težine prvoligaške utakmice. Teren u Radanovićima nije dostojan Prve lige i ne pruža mogućnost kvalitetne igre kakvu Budućnost mora da pruži. Koliko je moj debi bio težak, toliko je bio i odgovoran jer nisam htio da iznevjerim povjerenje stručnog štaba i saigrača - rekao je Tomašević.

Kao rođenom Podgoričaninu i dječaku čiji je djed Slobodan Kovačević nosio „plavi“ dres, Budućnost mu je sve!

-Priželjkivao sam, ali nisam očekivao da sa 16 godina nosim dres prvog tima. Budućnost se voli, za Budućnost se navija, a dres Budućnosti je uniforma najboljih, simbol Podgorice i porodice.

Ovaj šesneaestogodišnjak se potom osvrnuo na partiju u Radanovićima, odnosno igru u paru sa Damjanom Dakićem.

-Damjan je nešto malo stariji od mene, ali ima iskustva iza sebe i ulivao mi je samopouzdanje i sigurnost. Čuvali smo jedan drugom leđa, dali sve od sebe da se ne osjeti odsustvo Simića i Adžića od kojih svakodnevno učimo. Pozicija na kojoj igramo, kao i slična interesovanja čine nas dobrim prijateljima i van terena. Volio bih da je moj debitanski meč završen pobjedom, a analizom utakmice stručni štab će dati mišljenje o mojoj igri. Date okolnosti, loš teren i nedostatak par ključnih igrača doveli su do podjele bodova - jasan je Tomašević.

Budućnost u nedjelju igra protiv Jedinstva pod Goricom (18 sati).

-Trka za šampionsku titulu se nastavlja, imamo utakmicu zaostatka i bolji međusobni skor, možda smo u blagoj prednosti zbog toga. Iskreno se nadam da ćemo titulu vratiti u Podgoricu, gdje joj je i mjesto – poručio je na kraju Bodin Tomašević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 18:06