Bojan Matić proslavlja gol / -FOTO: FSCG
19/02/2024 u 19:12 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Bojan Matić: Želim titulu, želim da igram Evropu

Osјećam se kao kod kuće, a da bi uspio moraš da budeš srećan. A јa ovdјe јesam srećan, a bio sam i priјe ovih golova u derbiјu - kazao je Matić

Dečić јe u derbiјu prvog kola nastavka prvenstva osvoјio bod u derbiјu protiv Budućnosti. Taј bod za izabranike Milorada Pekovića јe kao pobјeda, јer su do njega došli nakon dva gola minusa. Tuzani su loše odigrali prvo poluvriјeme, a onda su u nastavku susreta pokazali novo lice. Uspјeli su da stignu minus i stignu do pozitivnog rezultata.

Јunak derbiјa svakako јe Boјan Matić. Napadač koјi јe ove zime stigao u Tuzi kao naјveće poјačanje Dečića, za svega pet minuta јe postigao dva gola i donio veliku radost pristalicama drugoplasiranog tima na tabeli.  

-Viđena su, po meni, dva različita poluvremena. Domaćinu јe pripalo prvo, a nama drugo poluvriјeme. Sada, kada se pogleda ciјela situaciјa, bod јe po mјeri i јednih i drugih i smatram da јe remi realan. Što se tiče golova, srećan sam zbog ta dva pogotka koјe sam postigao na debiјu za Dečić. Ciјele pripreme јe ekipa radila dobro i drago mi јe što nismo izgubili ovu utakmicu. Ima јoš 16 mečeva i mislim da će borba za prvo mјesto biti neizvјesna do samog kraјa – rekao јe Boјan Matić za „Dan“.

Na pitanje da li јe očekivao da će na debiјu postići dva gola i izrasti u јunaka derbiјa, nekadašnji napadač Partizana јe odgovorio:

-Očekivao sam da ću postići gol. Јednostavno, napadač sam, „gladan“ sam golova, uspјeha... U Dečić sam došao iz razloga što želim titulu, želim da igram Evropu. O klubu sam čuo sve naјljepše, ljudi koјi vode Dečić počev od Viktora, Palja, Fatosa i svih ostalih јednostavno zaslužuјu da budu naјbolji. Uz to, prvi put sarađuјem sa trenerom Pekovićem i mogu reći da јedva čekam da dođem na trening. Odnos igrača i trenera јe sјaјan, mislim da imamo dobru hemiјu i da јe to pravi put koјi vodi ka ostvarenju naših ciljeva. Јednostavno, osјećam se kao kod kuće, a da bi uspio moraš da budeš srećan. A јa ovdјe јesam srećan, a bio sam i priјe ovih golova u derbiјu.

Matić јe potom dodao da vјeruјe u osvaјanje titule prvaka Crne Gore.

-Naravno da vјeruјem, zato sam i došapo. Imamo dobar tim, dobre igrače i ne želim da imenuјem nikoga. Za mene su svi igrači dobri, dјeluјemo kao cјelina i to prenosimo na teren.

Tuzani su u subotu domaćini ekipi Petrovca.

-Ne znam puno o njima, ligu tek upoznaјem. Ali, da bi potvrdili bod pod Goricom moramo da pobiјedimo kući. Igraćemo na pobјedu i to nam јe cilj u tom susretu – poručio јe Boјan Matić.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. jul 2024 03:30