Томас Брдарић / - фото: ФК Будућност
20/06/2021 u 12:13 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Брдарић: Будућност је добар спој младости и искуства

Тренер фудбалера Влазније као главне предности Подгоричана истиче брза крила и јак централни дио везног реда

Експедиција Влазније захвалила се на гостопримству управи Будућности и кренула пут Златибора, гдје ће наставити припреме за Лигу конференција.

Провјера са плаво-бијелима (1:1) је користила фудбалерима из Скадра.

– Добра провjера за обjе екипе како бисмо се што боље спремили за Европу. Резултат jе био дефинитивно у другом плану, али мислим да смо и ми и Будућност направили корак наприjед у припреми за европске изазове – рекао је шеф стручног штаба Влазније, Томас Брдарић за званични сајт Будућности.

Некадашњи њемачки репрезентативац, поријеклом са ових простора, анализирао је Подгоричане.

– Будућност jе мjешавина искуства и младости. Искусниjи играчи имаjу сjаjан квалитет, брзо размишљаjу, док млађи покушаваjу да их прате и сигурно ће напредовати уз њих. Подгоричани су изузетно jаки по крилима, гдjе имају брзину и у централном диjелу везног реда. Управо та брзина у завршници доноси шансе Будућности и кажњава грешке противника. То се десило против нас – jасан jе Брдарић.

Влазнија је у блиској прошлости пролазила кроз тешке тренутке. Скадрани су у једном моменту били друголигаши, али су прошле сезоне освојили Куп Албаније, док су у првенству имали исти број бодова, уз слабију гол разлику од шампионске Теуте. Сада су амбиције много још веће.

– Наш циљ jе да прођемо бар jедну рунду у Европи, jер jе клуб након 15 година изборио квалификациjе за неко европско такмичење. Мислим да су то наше реалне могућности и очекивања – рекао jе тренер Влазниjе.

Томасу је отац Загрепчанин, мајка Новосађанка. Међутим, рођен је и одрастао у Њемачкој, тако да је позван да прича о разлици између два менталитета.

– Очекивања наших навиjача, баш као и навиjача Будућности су велика, али сви морамо да будемо некако реални и да се ослонимо на поштен рад, па ћемо видjети шта ће дониjети сjутра. Примијетио сам мало њемачког менаталитета у Влазнији, али воле да све раде полако. Тако не може. Увиjек морамо да идемо корак наприjед. Ниjе проблем ако се направи корак назад, али онда морамо да направимо два наприjед. Такође сам примијетио да у Албанији и Црној Гори људи воле фудбал – закључио је Брдарић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 11:04