Englezi ne mogu u Superligu / Foto:EPA
23/02/2023 u 16:58 h
Dan PortalDan Portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Britanska vlada protiv evropske Superlige

Osnovano nezavisno regulatorno tijelo engleskog fudbala koje će imati zadatak da spriječi klubove da se priključe Superligi

Šest engleskih klubova – Arsenal, Čelsi, Liverpul, Mančester siti, Mančester junajted i Totenhem bilo je među 12 klubova koji su u aprilu 2021. godine osnovali evropsku Superligu. Međutim, ti klubovi su posle dva dana napustili to takmičenje posle brojnih kritika navijača i kompletne javnosti. Kako se u fudbalskim krugovima ponovo sve više spominje ovo takmičenje, oglasila se Britanska vlada, koja je danas saopštila da je osnovala nezavisno regulatorno tijelo engleskog fudbala koje će imati zadatak da spriječi klubove da se priključe Superligi.

-Glavni ciljevi ovog tijela biće sprečavanje engleskih klubova da se priključe zatvorenim takmičenjima, za koja se procijeni da štete domaćoj ligi. Cilj je i sprečavanje ponavljanja finansijskih propusta viđenih u brojnim klubovima, kao što su Beri i Maklesfild. Planira se pooštravanje uslova za nove vlasnike i direktore klubova, kako bi se zaštitili klubovi i navijači. Navijačima će biti pružena mogućnost da spriječe vlasnike da mijenjaju ime, grb i tradicionalne boje kluba. Želimo i da obezbijedimo pravednu raspodjelu novca u engleskom fudbalu - navodi se saopštenju koje je obajvio BBC.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 23:04