Ivan Brnović / -FOTO: LAZAR RUžIć
16/04/2024 u 16:13 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Brnović: Od Budućnosti se očekuje prolaz u finale

Fudbaleri Budućnosti i Rudara igraće sjutra pod Goricom igrati prvi meč polufinala Kupa

Prvoligaški okršaj ove dvije ekipe odigran u subotu pod Goricom plavi su riješili u svoju korist - 3:1, pa je pred izabranicima Ivana Brnovića sada novi izazov. 

-Zna se kakva su očekivanja Budućnost, a to je prolazak u finale - rekao je šef stručnog štaba Ivan Brnović i potom dodao:

-Pred nama je potpuno druga utakmica, jer protivnik ima identičnu ambiciju i motiv kao i mi, jer se ne ukazuje svaki dan šansa da igrate u finalu, što je najljepša utakmica u našem fudbalu.

Trener Podgoričana je svjestan da protivnik u Kupu vidi svjetlo na kraju tunela u aktuelnoj sezoni, ali i da je obaveza Budućnosti da juriša na duplu krunu. 

-Rudar će imati motiva na pretek, a ono što vidim kao našu blagu prednost jeste rotacija, jer mi imamo na svakoj poziciji po dva igrača koji mogu da odgovore zahtjevima. Ta rotacija može da nam donese određenu prednost u fizičkoj pripremi imajući u vidu da u četiri dana igramo drugu utakmicu sa njima. Pokušaćemo da iskoristimo te naše prednosti, ali ono što je evidentno je da moramo da se popravimo na planu, inteziteta i brzini igre i protoka lopte – sve ono što nismo sjajno radili u prvom poluvremenu. Mada, i u drugom poluvremenu smo imali situacije u kojima smo morali da ubrzamo igru - jasan je Brnović.

Pobjeda je, dakle, cilj, baš kao što je bila i u subotu, a taj trijumf u prvenstvu je donio "plavima" diobi prvog mjesta sa Dečićem. 

-Prije svega, čestitke igračima na važnoj pobjedi. Nismo igrali onako kako smo očekivali i kako želimo da igramo, ali za to treba vremena. Najbitnija su tri boda, jer da smo ih ispustili ne bih mogli da ih vratimo, a igru možemo da popravimo - rekao je 48-godišnji stručnjak na klupi šampiona Crne Gore.

Sjutrašnji meč na stadionu pod Goricom počinje u 18 sati.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 23:17