Новобић и Јанковић / - Фото: ФК Будућност
01/02/2022 u 18:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Будућност представила два појачања

Обавезни љекарски прегледи, формалност око папирологиjе у прелазном року, пар тренинга са будућим саиграчима, па потписи – везиста Бранислав Jанковић и универзалац Иван Нововић су нови првотимци Будућности

Двадесетдеветогодишњи Тивћанин jе стигао након сезоне у казахстанском Турану (22 утакмице), а 32-годишњи Подгоричанин послиjе полусезоне у Дечићу (10 утакмица) – потписали су уговор на 18 мjесеци.

- Чим сам се одлучио да не продужим сарадњу са клубом у Казахстану, буквално послиjе пар минута сам прихватио понуду Будућности. Нисам се двоумио. Имао сам понуду на столу и хвала клубу што ме jе сачекао пар дана са одговором - поручио jе момак коjи jе играо и за младу и за А репрезентациjу Црне Горе...

- Наjвећи разлог зашто сам се вратио у Црну Гору jе породица. Због лоше ситуациjе у Казахстану, нисам желио да „малтретирам“ ни породицу, ни себе, а сматрам да jе долазак у Будућност добар потез. Свjестан сам у какав сам клуб дошао, да jе притисак константан и да се очекуjу само трофеjи. Даћу све од себе да помогнем клубу у тим цилjевима - jасан jе Jанковић.

Љевоноги Нововић jе неколико пута био надомак клуба из свог родног града. Сада су се коцкице поклопиле.

- Долазак у Будућност за мене представља испуњење велике жеље. Као сваки подгорички дjечак, коjи почне да се бави фудбалом, имао сам жељу да jедног дана обучем дрес наjвећег клуба у Црноj Гори. Пресрећан сам што ћу да будем дио институциjе каква jе Будућност.

И Jанковић и Нововић су од старта сjаjно прихваћени у плаво – биjелоj свлачионици. А током кариjера су сарађивали са шефом стручног штаба Александром Недовићем, па ће им процес привикавања лакше пасти.

- Имамо осjећаj као да сам већ дужи период са момцима. Све их знам са терена, са некима сам и раниjе диjелио свлачионицу, сjаjни су момци, врхунски професионалци и увиjек отворени за сарадњу. Имам само риjечи хвале за све нjих - поручио jе Нововић, на чиjе се риjечи надовезао Jанковић.

- Такође их већину знам, са многима сам играо, тако да нема никаквих проблема око адаптациjе.

Jанковић и Нововић доносе искуство, квалитет, али и побjеднички ген – везиста jе са Грблjем знао да избори Европу, па да игра са Чукаричким неколико кругова квалификациjа, али и са Сутjеском испише наjбоље резултате у историjи тога клуба – освоjио jе двиjе титуле и играо 2. коло квалификациjа за ЛШ и 3. коло квалификациjа за ЛЕ.

Са друге стране, наш нови љевак jе поред Дечића наступао за Зету, руски Краснодар, те ОФК Титоград, са коjим jе освоjио титулу и два Купа, те играо историjски плеj - оф за Лигу Европе против шпанске Севиље.

- Не бих да звучи као фраза, али очекуjем много од прољећа. Пратио сам све екипе у првом диjелу, jер сам имао времена пошто ми jе првенство у Казахстану раниjе завршило. Будућност jе претрпjела много пехова током jесени, наjбољи играчи су имали проблема са повредама и сматрам да jе само због тога бодовна разлика толика колика jе. Вриjеме ће показати, али jа сам сигуран да ћемо играти велику улогу на прољеће - jасан jе Jанковић, са чиjим риjечима се слаже и Нововић.

- Очекивања за клуб реномеа Будућности су увиjек иста – борба за трофеjе и побjеднички ген су синоними за клуб. На нама jе да се добро припремимо за наставак сезоне и када спремни уђемо конкурентни смо како у борби за титулу, тако и у Куп такмичењу. Што се личних очекивања тиче, увиjек сам био тимски играч, тако да ћу и сада бити у служби тима и даћу све од себе да будем од користи - jасан jе некадашњи млади репрезентативац Црне Горе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 03:02