Стручни штаб Будућности / - фото: ФК Будућност
21/06/2021 u 13:12 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Будућности требају јаче утакмице

Освајачи црногорске дупле круне у уторак путују на припреме у Стару Пазову. Шеф стручног штаба Младен Милинковић вјерује у постојећи играчки кадар и сигуран је да ће искуснији фудбалери дати примјер млађима

Фудбалери Будућности су од деветог јуна у погону, комплетирали су редове прошлог понедјељака, а од уторка ће промијенити базу припрема.

Пошто су врућине у Подгорици постале неподношљиве, плаво-бијели се у уторак селе у Стару Пазову.

Момци су били озбиљни и нисмо имали неких већих проблема, сем Мрваљевића, коjи jе поломио нос и рано jе испао из тренажног процеса. Сви остали су ту, а мање-више добро подносе захтjеве. Млађима jе можда мало теже, док стариjи имаjу искуства и већ су прошли сличне ствари. Све у свему, све иде како смо планирали – изјавио је шеф стручног штаба Будућности, Младен Милинковић за званични сајт клуба.

Освајачи црогорске дупле круне су у досадашњем дијелу припрема одиграли два контролна меча. Ривали су били ОФК Никшић (9:2) и Влазнија (1:1).

Мало нас ремете приjатељске утакмице, jер изузев Влазниjе нисмо имали неку jачу провjеру како бисмо видjели снагу и недостатке коjе ћемо покушати да надомjестимо у периоду пред нама – казао је Милинковић.

Лозничанин је задовољан партијом против вицешампиона Албаније и освајача тамошњег Купа.

Утакмица jе дошла у периоду када су играчи у максималном напору. Следеће недjеље ћемо да оптеретимо екипу како бисмо били спремни за оно што долази у квалификацијама за Лигу шампиона и послиjе Европе – поручио је Милинковић.

Током шестодневног боравка у Старој Пазови, Подгоричани ће одиграти и два контролна меча. Провјера форме је заказана са Вождовцем у сриједу од 18 сати, а планирано је да у суботу плаво-бијели одмјере снаге са још једним ривалом.

Након завршетка другог диjела припрема попустићемо ритам, па ћемо у последњоj недjељи да освjежимо екипу и припремимо jе за Хелсинки – објаснио је Милинковић.

Шеф стручног штаба Будућности поручује да су у Старој Пазови услови на врхунском нивоу.

Видjећемо какво ће да буде вриjеме, jер и тамо зна да буде топло. Међутим, за нас су наjважниjе утакмице. Тражимо што jаче противнике. Нажалост, нисмо успjели да обезбиjедимо екипе коjе играjу европске купове, jер су сви раниjе отишли на неке друге дестинациjе. Међутим, видjело се против Влазниjе да нама требаjу такви мечеви како би играчи осjетили како jе играти када нисмо доминантни током 90 минута и да осjете друге стилове игре. Надам се да ћемо наћи доброг ривала за 26. jун, а онда нећемо играти приjатељске утакмице до Хелсинкиjа.

„Плави” ће први меч у квалификацијама за Лигу шампиона против ХЈК-а одиграти 6. jула од 18 часова у Хелсинкију, док jе реванш 13. jула од 20.30 сати.

Црногорски првак ће у мечеве са најбољим финским клубом ући са тренутним играчким кадром.

Политика клуба је да шансу у наредном периоду добиjу играчи из омладинске школе и да се подмлади екипа. То jе нешто што морамо да прихватимо. Свакако да jе то мач са двиjе оштрице, али сигуран сам да ће стариjи играчи коjи су били мотор екипе и у прошлом првенству, дати позитиван примjер младима како треба да се ради и односи према грбу Будућности – додао је Милинковић.

Шеф струке плаво-бијелих не искључује ни могућност довођења појачања.

Ако дође jош неко од поjачања, то ће бити добро, али прелазни рок се завршава 9. августа, тако да имамо времена. За Европу би добро било jедино да дође неки играч коjи jе у тренажном процесу и коjи већ има искуства. У супротном, неће имати довољно времена да се спреми. Вjеруjем у стариjе играче, наравно и у млађе и сигуран сам да ће момци бити доста бољи до почетка квалификација за Лигу шампиона и првенства – закључио је Милинковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 19:49