Novaković I Vuković / -FOTO: FK BUDUćNOST
22/11/2023 u 18:50 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Budućnost i Internacional potpisali ugovor o saradnji

Ugovor potpisali Izvršni direktor plavih Novak Novaković I predsjednik Internacionala Velibor Vuković

Budućnost je danas potpisala ugovor o sportsko – poslovnoj saradnji sa drugoligašem Internacinalom. Paraf na ugovor, koji traje do kraja sezone 2024/25, stavili su izvršni direktor najvećeg kluba u državi Novak Novaković i predsjednik podgričkog drugoligaša Velibor Vuković.

-Budućnost je kao klub imala tri ponude od drugoligaša iz Crne Gore o sportsko – poslovnoj saradnji, a ugovor sa Internacionalom se nametao kao logičan, jer smo u dobroj komunikaciji sa vodećim ljudima kluba još od ljetos kada je dogovoreno da koriste sve resurse našeg Kampa od svlačionica, preko teretane, do terena - rekao je Novaković, koji je dodao: 

-Bila nam je potrebna neka vrsta filijale, Internacionalu su trebali resursi i nadamo se da će saradnja da bude uspješna – i za nas, i za njih. Mislim da od saradnje koristi mogu da imaju mladi igrači iz našeg kluba kako bi što bezbolnije podnijeli prelaz iz omladinskog pogona u seniorski. Na kraju krajeva, nadamo se da će koristi imati i crnogorski fudbal, jer sve vrijedno pomena u posljednjih par godina u crnogorskom fudbalu na neki način „stvorila“ je Budućnost – od Đukanovića i Mijovića, preko Vasilija Adžića, do te talentovane generacije 2006 - jasan je Novaković.

Internacional je jedan od najmlađih klubova u državi i za kratko vrijeme je ostvario zapažen rezultat – klub, koji su 2021. godine osnovali mladi i ambiciozni ljudi, je u drugoj sezoni postojanja postao šampion Srednje regije (Udruženje klubova Centar) i kroz baraž se domogao Druge lige.

Sada je Internacional napravio još jedan važan korak na svom razvojnom putu, koji ima za cilj da klub postane prvoligaš i fabrika mladih igrača.

-Saradnja sa FK Budućnost, institucijom crnogorskog sporta, je veliki trenutak u istoriji našeg kluba. Radujemo se što ćemo da budemo dio jedne velike priče, a to je i individualni i zajednički razvoj imladih igrača, što je svakako jedna od djelatnosti FK Internacional - rekao je predsjednik Internacionala, Velibor Vuković i dodao;

-Bliži se kraj prvog dijela sezone, tako da već u januaru očekujemo prva pojačanja iz pogona Budućnosti, što će nesporno dovesti do stabilizacije i napretka našeg kluba. Dogovorili smo saradnju na obostrano zadovoljstvo, a vjerujem da će saradnja približiti Internacional svom glavnom cilju -jasan je Vuković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 17:46