Vasilije Adžič očekuje trijumf Budućnosti / -FOTO: FSCG
13/08/2023 u 10:35 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Budućnost i Sutjeska traže dobre uvertire za derbi

Šampion čeka Jezero, Nikšićani gostuju Jedinstvu, dok će Mladost i Dečić snage odmjeriti na "DG areni"

Pobjedama Petrovca i Arsenala otvreno je četvrto kolo Meridian 1. CFL, a biće komletirano večeras sa tri utakmice.

Budućnost i Sutjeska se ne mogu pohvaliti igrama i rezultatima u prve tri runde - podgorički klub ima četiri boda, Sutjeska jedan više, ali će pokušati da naprave dobre uvertire za najveći crnogorski derbi u narednoj rundi kraj Bistrice, koji će biti igran bez prisustva publike.

Nakon remija sa Dečićem (1:1), Budućnost će na svom terenu tražiti trijumf protiv Jezera, dok će Sutjeska nastojati da slavi na gostovanju u Bijelom Polju protiv Jedinstva. U istom terminu, od 20 sati na "DG areni" snage će odmjeriti Mladost Lobbet i Dečić.

U duelu sa Dečićem prošle srijede mladi vezista Budućnosti Vasilije Adžić je postigao lijep gol, ali je pobjeda izostala.

- Nijesmo zadovoljni rezultatom protiv Dečića, mislim da smo zaslužili tri boda. Ipak, raduje me napredak u igri od dolaska novog trenera. Postigao sam gol, ali osjećaj nije potpun kad ne upišemo pobjedu – kazao je Adžić.

Podsjetio je da je Jezero neugodan rival za Budućnost.

- Imamo loše iskustvo s Jezerom, pogotovo na našem stadionu. Sjećamo se dobro prošle sezone kad je pobjedom trebalo da proslavimo titulu pred našim navijačima, a Jezero nas je u tome spriječilo. To treba da nam bude opomena. Kvalitetnija smo ekipa i ako ponovimo igru iz meča sa Dečićem vjerujem da ćemo osvojiti tri boda - istakao je Adžić.

Sutjeska je promijenila trenera tokom sedmice, Vladimir Janković je naslijedio Nenada Brnovića, pa se očekuje reakcija ekipe.

- Svaka promjena donosi nešto novo, a očekivanja su kao i do sada najveća. Idemo na pobjedu, mislim da smo se probudili nakon utakmica u Evropi i svega što se izdešavalo. Malo smo,,došli sebi" i vjerujem da će sve biti dobro – rekao je Dušan Živković. - Veoma bitna utakmica i vjerujem u pozitivan rezultat koji bi podigao samopouzdanje pred derbi. Čeka nas težak raspored, ali imaćemo više vremena za oporavak nego dok smo igrali Evropu. Sve je to imalo uticaja na nas – dodao Živković.

Parovi

Večeras

Budućnost - Jezero (20.00)

Jedinstvo Franca - Sutjeska Meridianbet (20.00)

Mladost Lobbet - Dečič (20.00)

Subota

Petrovac - Rudar 2:0

Mornar - Arsenal 0:1

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 04:26