Sa jednog od mečeva Budućnosti / - FOTO: FSCG
26/11/2022 u 16:14 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Budućnost protiv Jezera, Džudović: To je klub gdje sam ponikao, moj grad...

Groznica Svjetskog prvenstva je „zaustavila“ planetu, ali u Crnoj Gori – kao rijetko gdje u ovome trenutku – fudbalski život nastavlja da teče: Budućnost sjutra (nedjelja, 27. novembar) u okviru 17. kola domaćeg šampionata, dočekuje plavsko Jezero pod Goricom u 12.00 sati

„Plavo – bijeli“ su radili vrijedno tokom reprezentativne pauze, a sada ih čeka nedjeljni matine pod Goricom.

- Prethodna pauza nam nije prijala, jer smo krenuli u seriju negativnih rezultata, ali ako je uporedimo sa ovom koja je iza nas - pokušali smo da izvučemo pouke iz toga i da se na drugačiji način pripremimo. Naravno, svakako je drugačije vrijeme jer je kraj prvenstva, pa smo više radili na taktici nego na fizičkoj kondiciji. Nadam se da smo se dobro pripremili i da ćemo spremni ući u utakmicu sa Jezerom - rekao je šef stručnog štaba, Miodrag Džudović.

Jezero izaziva emociju na licu našeg stratega – 43-godišnji trener će prvi put u trenerskoj karijeri igrati protiv kluba u kome je fudbalski prohodao i odakle je napravio respektabilnu klupsku i sjajnu reprezentativnu karijeru.

- Jezero je najteža priprema utakmice za mene, to je klub gdje sam ponikao, moj grad... I u svim tim razmišljanjima, sve mi to dosta teško pada. Međutim, ovo je sport, tih 90 minuta ćemo da budemo protivnici i kao trener ću uraditi sve da moj tim pobijedi - rekao je 43-godišnji šef stručnog štaba našeg tima.

Budućnost kao aktuelni lider ( 31 bod, bod više od Sutjeske, četiri od Dečića) čeka ekipu koja je dugo nosila epitet „najprijatnije iznenađenja šampionata“, a realno - i sada je sa 20 osvojenih bodova. „Plavo – bijeli“ su u seriji od četiri pobjede (šest mečeva bez poraza), dok je Jezero na posljednjih pet mečeva upisalo dva remija i tri poraza...

- Jezero je pokazalo, posebno u prvom dijelu sezone, da je ekipa koja je igrom i rezultatom zasluživala mjesto na kome je bila. U posljednje vrijeme imaju lošiju seriju, ali to ne znači da su pali. Dešava se da forma i rezultati ekipa idu uzlaznom i silaznom putanjom, a Jezero je išlo uzlaznom, čak se borilo i za prvo mjesto na tabeli, tako da nas ne smiju zavarati rezultati na posljednjih četiri – pet utakmica - jasan je Džudović.

A oprez je posebno potreban jer je Jezero – kao nijedan tim – znalo da napravi ozbiljne probleme „plavima“, a prošle godine je u neku ruku podgorički tim koštalo i titule. Prethodna sezona – pobjeda i tri poraza (dva pod Goricom), aktuelna – jedan remi, a statistika kaže – tri posljednja meča bez trijumfa nad Jezerom (remi i dva poraza).

- Imali smo dosta problema kada smo igrali u Beranama, a neriješen rezultat nije bio slučajnost, nego realnost. Očekujem dobru i borbenu utakmicu, a mi joj prilazimo na drugačiji način u odnosu na taj remi u Beranama. Imali smo više vremena za pripremu, nadam se da će sve da bude kako očekujemo - poručio je proslavljeni reprezentativac Crne Gore.

Stručni štab za sjutrašnji meč neće moći da računa na Đorđija Pavličića i Aleksu Ćetkovića pred kojima je nešto duži oporavak –golman je operisao vilicu, a mladi vezista je povrijedio stopalo. Eventualni trijumf će biti posvećen njima, a svlačionica im je već poželjela što lakši i brži oporavak.

- Đorđije Pavličić je dugo planirao tu operaciju, a klub mu je izašao u susret pred kraj prvog dijela kako bi počeo pripreme na vrijeme. Povreda Ćetkovića je bila neočekivana, desila se na treningu i četiri nedjelje je ispao iz trenažnog ritma. Očekujem da se brzo oporave i da već od Nove godine budemo svi na okupu - poručio je na kraju Miodrag Džudović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 09:22