Fudbaleri Budućnosti / -FOTO: FK BUDUćNOST
28/01/2023 u 18:38 h
Danko MisitaDanko Misita
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Budućnost savladala Jezero

U pitanju je treći kontrolni meč

Drugi prijateljski susret na primorju, a treći od početka priprema i nova pobjeda – nakon trijumfa nad Rodanžom (4:0) i poraza od Arsenala (3:1) – naša Budućnost je, na pomoćnom terenu OFK Grbalj u Radanovićima, savladala Jezero rezultatom 3:1.

“Plavo – bijeli” su od početka do kraja bili mnogo bolji rival, pitali su se za sve na terenu, a golove su postigli Balša Sekulić u 18. minutu, Zoran Petrović dva minuta kasnije iz penala i Vladimir Perišić u 56. minutu, dok je strijelac za Jezero bio Pajović u 74.

“Prvenstveno, mislim da smo na fizičkom planu ostvarili cilj koji je bio po rasporedu za ovu nedjelju. Kao i na prethodne dvije utakmice, šef je momke podijelio u dvije grupe kako bi podijelili teret, ravnomjerno raporedili snagu i odradili dobar trening. Mislim da smo u tome uspjeli”, rekao je Vladan Savić, prvi saradnik Miodraga Džudovića.

Naš tim je od početka kontrolisao utakmicu, želio da što prije postigne gol koji je došao u 18. minutu – Luka Mirković je odlično prekinuo akciju protivnika na sredini, dodao loptu do Petrovića koji je sa dvadesetak metara šutirao u rašlje, a nakon što je golman krajnjim naporom nekako uspio da zaustavi loptu, Sekulić je snalažljivo prikucao za 1:0.

Prva naredna akcija i stigao je penal – igrao se 20. minut kada su kombinovali Petrović i Sekulović po lijevoj strani, novajlija iz Mornara je izborio penal, a siguran sa bijele tačke bio je upravo Petrović.

Naš tim je do kraja prvog dijela stvorio još dvije odlične situacije, ali Petrović u 26. nije bio najprecizniji nakon akcije sa Ignjatovićem, dok je u 31. minutu 16-godišnji Tomašević nakon kornera Lusera gađao malo iznad prečke. Protivnik je u prvom poluvremenu svega dva puta uputio udarac na naš gol, ali je to bilo daleko od opasne situacije.

“Plavi” su prvo poluvrijeme odigrali u sastavu Pavličić, Ignjatović, Tomašević, Vladan Adžić, Ražnatović, Sekulović, Mirković, Lusero, Petrović, Knežević, Sekulić (od 30’ Damjan Mugoša), dok su u drugom dijelu igrali Dragojević, Vuković, Dakić, Simić, Novović, Terzić (od 80’ Perović), Dašić, Vasilije Adžić, Grbić, Krivokapić i Perišić.

“I na taktičkom planu smo izgledali mnogo bolje nego na prethodnom meču, ispravili smo dosta nekih stvari koje nisu bile dobre na utakmici sa Arsenalom. Generalno, iza nas je dobra provjera i dobar rezultat”, rekao je Savić.

I drugi dio je protekao u “plavo – bijelom” tonu, a gol je došao u 56. minutu – sjajno su kombinovali mladići u našem sastavu 16-godišnji Vasilije Adžić, godinu dana stariji Krivokapić, te 18-godišnji Vuković, uslijedio je centaršut Vukovića i realizacija glavom takođe 18-godišnjeg Perišića.

Naš tim je non – stop gurao loptu naprijed, a nova sjajna akcija je uslijedila u 69. minutu – Krivokapić je odlično povukao kontru, izbacio je Terzića na lijevoj strani, koji je ušao u šesnaesterac, majstorski vratio Adžiću, a talentovani vezista je iz prve pogodio stativu.

Nakon toga, uslijedila je kazna – i to iz prekida – Pajović je u 74. minutu bio najvisočiji u našem kaznenon prostoru nakon kornera Jezera. Do kraja meča, Budućnost je još dva puta zaprijetila, oba puta Perišić – naš napadač je pokušao da lobuje nakon lijepe lopte Adžić kroz sredinu u 76, dok je u finišu utakmice izblokiran nakon akcije Grbića i Terzića.

“Najviše me raduje činjenica što su mlađi igrači, koji su priključeni prvom timu, pokazali određeni kvalitet i da mogu da konkurišu za sastav. Takođe, novi igrači koji su došli su pokazali da imaju određeni kvalitet i mislim da će kroz naredni period sve biti na zavidnom nivou”, jasan je Vladan Savić.

Naš tim naredni prijateljski meč igra 2. februara, a protivnik na pomoćnom terenu OFK Grbalj je Metalac iz Gornjeg Milanovca.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 03:29