Лазар Царевић / - Фото: ФК Војводина
19/06/2022 u 18:45 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Царевић: Када кажеш ‘Барселона‘ мислиш да је све савршено, Меси је сасвим нормалан тип

Црногорски голман Лазар Царевић напустио је Барселону Б и прешао у редове Војводине

Овај момак је од своје 18. године био у чувеној Ла Масији, тренирао са великим звијездама каталонског гиганта, али каже да није био задовољан односом појединаца.

- Сада сам дошао ту гдје ме људи цијене и вјеруjем да ћу показати квалитет. Свакако сам за вријеме проведено у Барселони много тога научио. Услови су били врхунски и сигурно ће ми све што сам прошао помоћи за даље. Jа сам срећан како сам се носио у тешким тренуцима. Да jе на мом мјесту био неки Шпанац, Каталонац, одавно би баталио све и отишао. Специфична jе била ситуациjа, када кажеш ‘Барселона‘, мислиш да jе све савршено, али изнутра ниjе баш тако - рекао је Царевић за Моцартспорт.

По доласку у Ла Масиjу, Царевић jе са Барселоном освоjио Лигу шампиона за младе, а прошле сезоне jе добио прилику и да сједи на клупи првог тима.

- Сједио сам седам-осам пута на клупи првог тима, а свакодневно тренирао са њима. То су велики играчи и сам тренинг са њима много значи. Велика jе част бранити шутеве Дембелеу, Ферану Торесу, Обамеjану..., посебно за дечка коjи долази из Црне Горе. Поносан сам на то jер сам био упоран и нисам дао на себе. Такође, упознао сам Тер Штегена и Нета, коjи су фантастични голмани и jош боље особе. Могао сам да видим гдје сам у односу на њих, што ми jе значило за самопоуздање. Детаљи праве разлику да се постане врхунски голман - рекао је Царевић.

Упознао jе млади голман и чувеног Леа Месиjа прије него што jе Аргентинац отишао у Пари Сен Жермен.

"Сасвим jе нормалан тип, нисам примијетио неку лошу реакциjу према млађим играчима. Отворен jе за разговор и шалу - рекао је наш голман.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 15:04