Европско првенство неће бити одржавано више на овај начин / - Илустрација
09/07/2021 u 21:09 h
Портал ДанПортал Дан
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Чеферин: Овакав формат ЕП је неправедан, неке екипе су биле фаворизоване

Потпуно је јасно да је Чеферин мислио на Енглезе који су за читаво првенство само један меч одиграли ван свог Вемблија, и то четвртфинални дуел са Украјинцима у Риму, док су рецимо баш репрезентативци Украјине пропутовали чак 9.000 километара

Први човек УЕФА, Александар Чеферин исказао је незадовољство како jе изгледао шампионат Европе који је одржан у 12 градова.

Чеферин је истакао да се Европско првенство коjе се игра по цијелом континенту више неће одржавати, јер је фаворизовао одређене репрезентације. 

Потпуно је јасно да је Чеферин мислио на Енглезе који су за читаво првенство само један меч одиграли ван свог Вемблија, и то четвртфинални дуел са Украјинцима у Риму, док су рецимо баш репрезентативци Украјине пропутовали чак 9.000 километара.

– Ако се будем питао, нећу подржати овакав концепт убудуће. Мислим да jе превише напоран, некоректан према неким репрезентациjама, коjе су морале да пропутуjу више од 10.000 километара, док су друге прешле свега 1.000 – рекао jе Чеферин.

Према његовим ријечима, осим репрезентација намучили су се и навијачи.

– Ниjе ово поштено ни према навиjачима. Неки су морали да буду у Риму, па кроз неколико дана у Бакуу, до коjег се лети четири и по сата. Тако да, претежак jе ово концепт, jесте занимљив као идеjа, али мислим да овакво Европско првенство више нећемо гледати – истакао jе Чеферин.

Наредни шампионат свакако неће бити одигран у оваквом формату, обзиром да ће домаћин бити Њемачка.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 06:57