Црна Гора, Хрватска, Србија и Сјеверна Македонија убиљежиле пад / - Фото: ДАН
12/08/2021 u 16:06 h
Dejan PanićDejan Panić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Црна Гора 67. на ФИФА ранг-листи

„Црвени“ назадовали за три позиције. Пад на листи убиљежили Сјеверна Македонија, Србија и Хрватска, која је и даље перјаница региона

Фудбалска репрезентација Црне Горе налази се на 67. мјесту августовског издања ФИФА ранг-листе.

У односу на прошли мјесец, изабраници Миодрага Радуловића назадовали су за три позиције и имају 1.363 бода. Подсјећамо, последње мечеве, и то приjатељског карактера, „црвени“ су одиграли у маjу, када су у Сарајеву ремизирали без голова са Босном и Херцеговином и уписали пораз од Израела (1:3) у Подгорици.

Најбоље црногорске играче почетком септембра очекуjе наставак квалификациjа за Свjетско првенство. Одиграће три утакмице – двије на гостовању, против Турске и Холандије, а Летониjу ће дочекати 7. септембра на стадиону под Горицом.

Иако је у односу на претходно објављивање пала за чак 12 мјеста, репрезентација Хрватске и даље је најбоље рангирани национални тим са простора бивше Југославије.

„Коцкасти“ се тренутно налазе на 18. мјесту са 1.594 бода.

Пад на листи најбољих доживјела је и Србија.

Тим који са клупе предводи Драган Стојковић назадовао је за шест позиција, па ће наредно објављивање листе дочекати на позицији 29, са 1.507 бодова.

Са 1.402 бода, селекција Босне и Херцеговине се налази на 58. мјесту, Словенија је 66. са 1.371, док се Сјеверна Македонија налази на на 72. позицији са 1.343 бода.

Управо су Македонци забиљежили невјероватан пад од чак 32. мјеста, а он је условљен слабим издањем на Европском првенству.

Када је у питању сам врх ранг-листе, Белгија је и даље прва, Бразил је скоком од 55. мјеста сада други, а на трећем мјесту налази се Француска.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 01:15