Младе фудбалерке / - Фото: ФСЦГ
06/04/2022 u 14:07 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Црногорке изгубиле од Литваније

Женска омладинска репрезентациjа Црне Горе поразом jе отворила наступ у Лиги Б квалификациjа за Европско првенство

Упркос инциjативи и бољоj игри наше селекциjе, Литваниjа jе уписала минималну побjеду у првом колу турнира коjи се игра у Летониjи.

- У утакмицу смо ушли са превеликом жељом да постигнемо гол, а затим дошли у ситуациjу да примимо гол послиjе jедне неопрезности задње линиjе. Литваниjи jе то био jедини шут на гол, али смо знали да су опасни у трансформациjи из одбране у напад, када одузму лопту противнику. Нажалост, ту ситуациjу ниjесмо успjели да сприjечимо. Одлучио jе таj моменат, иако смо ми готово све вриjеме имали инициjативу и стварали шансе. Дjевоjке су дале све од себе, међутим, овог пута то ниjе било довољно, казао jе Иван Татар, коjи на овом турниру обавлjа функциjу селектора наше репрезентациjе.

Тренутак одлуке десио се у 32. минуту, када jе Меиде Проскевичуите савладала Светлану Миличић ударцем са нешто манjе од 20 метара.

Минут након тога, Неjла Бицић jе била у шанси, међутим, при покушаjу да заобиђе противничког голмана, отишла jе превише у страну и промашила. У 55. минуту Мариjана Цимбалjевић jе извела прекид са лиjеве стране, послиjе коjег jе Jелена Петровић каснила дjелић секунде да лопту спроведе у мрежу Литваниjе.

Одличан покушаj Цимбаљевић jе имала у 69. минуту, међутим, нjен ударац са десетак метара зауставила jе Аушрине Бикуте.

Наредни меч у групи Црна Гора игра против Летониjе, у суботу 9. априла од 15 часова.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 21:28