Dejan Boske Damjanović / -DEJAN LOPICIC
23/11/2023 u 15:23 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Damjanović za Lob Sport: Da se ja pitam Raduloviću bih ponudio novi ugovor

Popularni Boske koji je bio ljubimac navijača želi da ostane u fudbalu

Plasman na veliko takmičenje, ovog puta na EURO 2024. godine ponovo je ostao san za fudbalsku reprezentaciju Crne Gore.

Mađarska i Srbija su čekirali vizu za Njemačku, dok će Crna Gora koja je osvojila samo jedan bod u četiri međusobna duela protiv pomenutih selekcija morati da čeka neku novu priliku. Skupo je selekciju Miodraga Radulovića koštao i remi protiv Litvanije u Kaunasu, u nekim utakmicama i sreća je okrenula leđa, ali generalno mogla je Crna Gora i više da uradi.

O minulom kvalifikacionom ciklusu za portal Lob Sport govorio je nekadašnji reprezentativac i ljubimac navijača Dejan Boske Damjanović.

- Sada kada nismo ostvarili rezultat ide ona "možda smo mogli bolje". Naravno da jesmo, ali ja sam lično, veoma zadovoljan kako smo mi generalno izgledali cijeli ciklus. Znam, uvijek će se neko uhvatiti za jednu utakmicu, jedno poluvrijeme, siguran sam da će odmah spomenuti Litvaniju, ali generalno, moramo biti objektivni, mi smo dobro izgledali na terenu. Bili smo konkuretni, nismo lako gubili utakmice, nismo se predavali, sve su to bile utakmice na jednu loptu, na jednu promašenu šansu ili individualni kvalitet nekih igrača. Naravno, žao mi je što se nismo plasirali, ali me hrabri jer smo napravili i dobili jednu grupu igrača, koji će moći da iznesu izazov kvalifikacija u nekom od narednih ciklusa. Treba ovako posmatrati ovu situaciju. Nismo se plasirali, to je uvijek neuspjeh, ali sa druge strane veliki uspjeh je da smo dobili nekoliko igrača koji će moći da budu nosioci igre na duži vremenski period - kazao je Damjanović.

Selektoru Miodragu Raduloviću ustiče ugovor, a popularni Boske smatra da treba da mu se ponudi novi.

- Ne znam kakva je situacija, ja sam stvarno dobar sa selektorom privatno i cijenim ga kao trenera. Nismo pričali oko toga, ali je moje mišljenje da treba da ostane. Nama je reprezentacija izgledala dobro. Hvala Bogu nije bilo toliko povreda. Dobili smo par novih igrača. Napravili smo grupu igrača koji će sada biti nosioci reprezentacije. Bili smo do zadnjeg kola na jednu utakmicu. Čak su i ti Mađari dali gol Bugarskoj u 97. minutu i vjerovatno nas nikad ne bi dobili, da nisu dali taj gol Bugarima. Da toga nije bilo, a da smo mi poveli 0:1 i njima bi se "noge odsjekle". Da se ja pitam Raduloviću bih ponudio novi ugovor. Moje mišljenje je da je reprezentacija igrala odlično i ako gledamo malo šire sa ljubavi i realnošću, sve je bilo kako treba, ali evo vidjećemo. Predsjednik Saveza Dejan Savićević će sigurno odlučiti šta je najbolje što se tiče reprezentacije i, naravno, ako sadašnji selektor bude htio da nastavi. Moje mišljenje je da smo svih tih osam utakmica izgledali dobro.

Imao je Damjanović poruku i za navijače.

- Sve je mnogo lakše kada ima navijača i kada je dobra atmosfera, a u ovom ciklusu imali smo finu i pozitivnu priču generalno oko reprezentacije. Ne treba da budu previše strogi. Treba razumijeti situaciju. Biće to bolje, samo uz podršku navijača.. Sa lošim komentarima se ne može pomoći, samo se ubija želja i volja, znam da je teško, ali će biti bolje i imaćemo taj plasman na neko veliko takmičenje i onda ćemo se svi radovati. Tada će se sve godine rada, muke, truda i žrtvovanja isplatiti kada budemo otišli na neko veliko takmičenje - optimista je Damajanović, koji je karijeru završio u 41. godini.

Vidi Boske sebe i dalje u fudbalu. 

- U fudbalu se najkomotnije osjećam, tu mi je najprijatnije. Fudbal mi je mnogo dao i možda bih ja mogao nešto njemu da vratim, ovako van terena. Imao sam finu karijeru, gdje god da sam igrao ostavio sam pozitivan utisak, a imam i dosta znanja i iskustva, da bih mogao da pomognem, gdje god radio. Volio bih, ako ima prostora u reprezentaciji, da mogu da pomognem da se tu angažujem. Najradije bih da moj prvi angažman van terena bude u okviru reprezentacije.. Upućen sam u materiju poprilično. Želim da ostanem u fudbalu i to mi je prioritet i siguran sam da ću uskoro nešto početi da radim - zaključio je Damjanović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 22:55