Jovan Dašić / -FOTO: FK BUDUćNOST
24/03/2023 u 19:04 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dašić: Srećan zbog doprinosa, spreman da pomognem

Nakon što se iskristalisao kao jedan od najboljih igrača Druge lige, ljetos se odlučio na još jednu pozajmicu i napravio je još jedan pravi korak u karijeri – 19-godišnji vezista je jesen proveo u tivatskom Arsenalu, gdje je na 18 utakmica postigao četiri gola.

Vezista Jovan Dašić je prvi nastup za “plavo – bijele” upisao još u sezoni 2019/2020. kao član kadetske sekcije, zatim je igrao za omladince, a trenirao sa prvotimcima uz priliku da osjeti seniorski fudbal, da bi prethodnu sezonu proveo na pozajmici u drugoligaškom Komu.

Nakon što se iskristalisao kao jedan od najboljih igrača Druge lige, ljetos se odlučio na još jednu pozajmicu i napravio je još jedan pravi korak u karijeri – 19-godišnji vezista je jesen proveo u tivatskom Arsenalu, gdje je na 18 utakmica postigao četiri gola.

To je bila njegova povratna karta u Budućnost – vratio se sa iskustvom, još uvijek je bonus igrač, za dobre partije je nagrađen ugovorom do 2025. godine, a u sistemu Miodraga Džudovića je spreman da uči i da pomogne.

Dašić je “novi debi” u “plavom” dresu upisao u prethodnom kolu, kada je naš tim u Beranama savladao Jezero 2:1, preuzevši lidersko mjesto od Sutjeske zbog boljeg međusobnog duela.

“Srećan sam što sam dobio priliku da pomognem ekipi u veoma bitnoj utakmici. Ta pobjeda nam mnogo znači, uticala je na cijelu ekipu i sada tokom reprezentativne pauze imamo sjajnu radnu atmosferu. Osjećao sam se odlično, drago mi je što sam pružio doprinos u sticanju nova tri boda”, rekao je Dašić, koji je bio prilično siguran u okršaju sa plavskim prvoligašem odigravši kompletno drugo poluvrijeme…

“Mnogo mi je značilo tih 45 minuta protiv Jezera, posebno na sticanju samopouzdanja. Drago mi je što sam upisao prvi nastup nakon povratka u Budućnost i što smo došli do pobjede”.

Kvalitetna konkurencija u “plavo – bijelom” taboru, posebno na sredini terena, otvara svima mogućnost da napreduju i da se nametnu iz vikenda u vikend. Mladi talentovani vezista bi možda i ranije ostvario povratnički debi, ali je imao zdrastvenih problema…

“Nadam se da ću imati veću minutažu i da ću imati više prilike da pomognem ekipi u ostvarenju našeg cilja. Naravno, to je titula. Trudiću se i davaću cijelog sebe da dođem do minutaže”.

Pred prvoligašima je naporan april – sve ekipe će odigrati po šest utakmica, dok će naš tim vjerovatno odigrati meč više zbog odloženog okršaja protiv Rudara.

“Imaćemo veliki broj utakmica za kratko vrijeme, biće neophodno da budemo koncentrisani, kao i da se pravilno odmaramo u danima između utakmica. Mislim da imamo dobru atmosferu i pravo zajedništvo, a vjerujem da će taj naporan ritam još više da nas zbliži”, jasan je Dašić, koji se osvrnuo na borbu za prvo mjesto na tabeli – naš tim i Sutjeska imaju isti broj bodova, ali mi imamo utakmicu manje…

“Svako od nas zna šta je naš cilj. Trenutno smo vodeći na tabeli, uradićemo sve da tako ostane i nakon posljednje utakmice u prvenstvu”.

"Plavo bijeli" narednog vikenda - 1. aprila - dočekuju Mornar pod Goricom, a kako bismo ostali u ritmu utakmicu stručni štab je za sjutra zakazao prijateljsku utakmicu sa tivatskim Arsenalom - meč se igra na našem Trening kampu sa početkom u 13.00 sati.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 02:14