Luis de la Fuente / -FOTO: FS ŠPANIJE
08/12/2023 u 15:52 h
Dan PortalDan Portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

De la Fuente: Borićemo se da osvojimo EURO

Osvajanje će zavisiti o hiljadu detalja, ali mi smo na nivou najboljih reprezentacija - izjavio je selektor Španije

Selektor fudbalske reprezentacije Španije Luis de la Fuente rekao je da je Španija sposobna da osvoji Evropsko prvenstvo nakon što je prije šest mjeseci osvojila Ligu nacija.

-Borićemo se kako bismo osvojili Evropsko prvenstvo. Osvajanje će zavisiti o hiljadu detalja, ali mi smo na nivou najboljih reprezentacija - izjavio je De la Fuente, a prenijela HINA.

Španija je prošlog ljeta osvojila Ligu nacija u Roterdamu gdje je u finalu pobijedila Hrvatsku boljim izvođenjem jedanaesteraca. De la Fuente je rekao da mu je to najdraži trenutak od kada je prije godinu dana sjeo na klupu Španije.

-Za manje od šest mjeseci uspjeli smo da osvojimo trofej, prvi nakon 11 godina, zbog čega sam presrećan. Taj trofej mi je najdraži od kada sam preuzeo reprezentaciju - izjavio je De la Fuente.

De la Fuente je osvojio Evropsko prvenstvo sa mladim reprezentacijama Španije, sa U19 2015. godine, a sa U21 2019. godine. Zatim je 2021. osvojio srebrnu medalju sa reprezentacijom na Olimpijskim igrama nakon poraza od 1:2 od Brazila i to nakon produžetaka.

-Meni je najvažnije da su mi igrači dobre osobe. Jer, ovdje nemaš 38. kola kao u prvenstvu da mijenjaš stvari. Ovdje imaš utakmicu, a ako nisi 100 posto u njoj, ispadaš poručio je selektor „crvene furije“.

Španija će na startu Evropskog prvenstva, 15. juna u prvom meču igrati protiv Hrvatske. U Grupi B su još aktualni evropski prvak Italija i Albanija.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 07:04