Аурелио де Лаурентис / - Фото: Твитер
30/04/2022 u 11:55 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Де Лаурентис: Бари заслужује Серију А, клуб има 1.200.000 навијача

Газда Наполија Аурелио де Лаурентис још 2018. године преузео је екипу Барија и од четвртог ранга италијанског фудбала довео је до Серије Б

Овај филмски продуцент не планира ту да стане, па би желио да од Барија направи оно што је и од Наполија.

Ипак, ова Де Лаурентисова замисао могла би да буде спријечена. Наиме, због наjновиjег прописа уведеног од стране Фудбалског савеза Италиjе, почев од 2024. године jедна породица неће моћи да има два клуба у истом рангу такмичења. Примјера ради, Аурелио и његов син Луиђи, коjи jе формално власник и први човјек Бариjа, мораће да се одрекну jедног од два клуба.

“Бари има интересантне људе у клубу, а моj син Луиђи jедан jе од њих. Сви они урадили су сjаjан посао. Ипак, нова регулатива ФС Италиjе нешто jе са чим се лично апсолутно не слажем. Па, чак и УЕФА дозвољава да отац и син имаjу два клуба у европским куповима - казао је Де Лаурентис.

Он је за такву иницијативу оптужио првог човјека ФС Италије Габријелеа Гравину.

- То jе ауторитативна одлука jедног човјека, Гравине. Ако иста остане на снази jер само он то тако жели, а наше жалбе не буду усвоjене, продаћемо Бари - додао је Де Лаурентис.

Бари је последњи пут у Серији А играо у сезони 2010/2011.

- Оваj клуб заслужуjе да игра Сериjу А, зато што има преко 1.200.000 навиjача у своjоj бази. Па, то jе осми наjпопуларниjи клуб у Италиjи, погледаjте само колико публике имаjу на свакоj утакмици.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
02. jun 2024 16:58