Božović strijelac za Dečić / Foto: Srđan Boljević
15/04/2023 u 21:06 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Dečić u goleadi srušio Budućnost, Korać stigao do kote 100

Tuzani pobijedili u meču punom preokreta sa 4:3, Jedinstvo iznenadilo Petrovac i trijumfovalo pod Malim brdom sa 3:2

Fudbaleri Dečića bili su još jednom kobni za Budućnost. Tuzani su večeras, u meču 30. kola „Meridijanbet“ 1. CFL pobijedili lidera na tabeli sa 4:3 i ostali u trci za mjestom koje vodi u Evropu. Susret na Starom Aerodromu obilovao je preokretima i jedina stvar koja je sa ovog meča porazna jesu navijači, koji nisu mogli da prisustvuju još jednom spektaklu.

Dečić je poveo već u 6. minutu golom Draška Božovića, a do odlaska na odmor iskusni Marko Simić je izjednačio. Na startu drugog dijela još jednom se zatresla mreža plavih - Boris Cmiljanić je pogodio u 55. minutu. Uslijedio je potom preokret Podghoričana, koji su donijeli Balša Sekulić i Filip Knežević. Činilo se tada da će Budućnost do bodova, ali su Milan Vušurović u 76. i Oliver Šarkić u 80. minutu svome timu donijeli trijumf.

Preokret se desio i u duelu Petrovca i Jedinstvo France – 2:3. Dva puta su nebeskoplavi vodili golovima Slobodana Babića (8. i 56. minut), ali su Bjelopoljci stizali i na kraju osvojili kompletan plijen. Momčilo Dulović u 39, Žarko Korać u 69, Orhan Hajrović u 78. minutui donijeli su Jedinstvu veliki pobjedu. Inače, pogodak Koraća je njegov 100. u šampionatima Crne Gore.

Rezultati: Rudar – Iskra 3:1, Arsenal – Jezero 1:0, Sutjeska – Mornar 4:1, Dečić – Budućnost 4:3, Petrovac – Jedinstvo Franca 2:3.

Tabela: Budućnost 56, Sutjeska 54, Arsenal 43, Dečić 42, Jedinstvo Franca 40, Petrovac 39, Mornar 35, Jezero 31, Rudar 30, Iskra 26.

Naredno kolo igra se sledećeg vikenda, a sastaju se: Dečić – Petrovac, Budućnost – Rudar, Iskra – Sutjeska, Mornar – Arsenal, Jezero – Jedinstvo Franca.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 02:00